Naslovna > Automobili > BMW > Serija 3 > Za ljubitelje elektrifikovanih vozila

BMW

Za ljubitelje elektrifikovanih vozila

Kao dio velikog proljećnog ažuriranja BMW je pored M440d xDrive i brutalnog M5 CS modela pripremio nešto i za fanove elektrifikovanih pogonskih sklopova u vidu serije 3 i serije 5...

Početni modeli za seriju 3 i seriju 5 od marta će dobiti i svoje plug-in hibridne verzije. Riječ je o 2,0-litarenom benzinskom motoru snage 163 KS podržan električnim motorom za ukupnu snagu od 205 KS. Kako ističu u BMW-u kombinacija benzinskog i elektromotora daje specifično zadovoljstvo u vožnji, a pritom zadržava neophodnu efikasnost. Snaga se usmjerava preko osmostepenog automatskog mjenjača na zadnje točkove, a opciono je dostupan i xDrive pogon na sve točkove. Plug-in hibridni sklop omogućava potpuno električno domet od 50-61 km za 320e, odnosno 52-61 km za 520e, u zavisnosti od karoserijske forme.

 

 


Kupci će moći birati između limuzinskog i karavanskog izdanja, a bez obzira na formu, baterija od 12.0 kWh može se napuniti od 0-80% za oko 150 minuta. Na polju performansi ne treba očekivati rekordne brojke poput onih na novom M5 CS modelu, ali i dalje i više nego respektabilne. 320e tako dostiže ,,stotku“ za 7,6 sekundi, dok je 520e nešto sporiji (7,9 sekundi). Lansiranje ova dva modela zakazano je za mart ove godine, a državljani Njemačke imaće mogućnost da registruju ovo vozilo kao električno vozilo. To će im pružiti pogodnosi u vidu posebnih prava na javnim putevima, uključujući besplatno parkiranje u određenim oblastima. Dva plug-in modela bavarske marke tako podliježu 50-postotnom smanjenju oporezivanja i zadovoljiće kriterijume za podsticaje za električna vozila ove zemlje.

Datum objave: 01/02/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook