Naslovna > Automobili > Seat > Za mjesec prodali više od 49.000 vozila

Seat

Za mjesec prodali više od 49.000 vozila

U prvih pet mjeseci ove godine SEAT je takođe postigao rekordnu prodaju, te je premašio prodajni rekord iz 2000. godine kada je kupcima isporučeno 229.000 vozila, dok ta brojka sada iznosi 238.500 jedinica...

Kompanija SEAT u maju ove godine postavila je novi prodajni rekord. Globalno je zabilježen  porast isporuke automobila za 15,5 odsto odnosno prodato je ukupno 49.200 vozila što je više nego lani u istom periodu kada je isporučeno 42.600 automobila. Ovim je i oboren rekord iz 2000. godine kada je u istom mjesecu na tržište otišlo 48.400 jedinica. U prvih pet mjeseci ove godine SEAT je takođe postigao rekordnu prodaju, te je premašio prodajni rekord iz 2000. godine kada je kupcima isporučeno 229.000 vozila. Sada je isporučeno 238.500 vozila širom svijeta, što je za 18,5 odsto više u odnosu na isti period 2017.godine. “Rezultat iz mjeseca maja nam omogućava da zadržimo status jednog od najbrže rastućih brandova u Evropi. Naši rezultati su porasli najmanje za 14 odsto na glavnim evropskim tržištima, a više od 20 odsto na tržištu Italije. Rastemo brže nego što smo očekivali, najviše zahvaljujući novom modelu Arona, koji se pridružio uspjehu modela Ibiza, Leon i Ateca.

 

 

Očekuje nas izazovna druga polovina  godine zbog novog WLTP procesa homologacije, ali trudit ćemo se da održimo stopu rasta do kraja godine”, izjavio je Wayne Griffiths, potpredsjednik SEAT-a za prodaju i marketing. Veliki rast prodaje u 2018. godini ostvaren je i na ve’ini tržišta na kojima SEAT posluje, predvođen španskim tržištem, gdje je kompanija u periodu od januara do maja isporučila 50.400 vozila. SEAT je tržišni lider s velikom razlikom u odnosu na konkurenciju, a Leon i Ibiza su dva najprodavanija modela na tržištu. Prodaja u Njemačkoj zabilježila je plus od 19,3 odsto, te je dostigla brojku od 46.100 vozila, dok  je u Velikoj Britaniji zabilježen trend rasta od preko 19 odsto , pa je isporučeno 29.400 vozila. Prodaja je takođe znatno porasla u Francuskoj i  Italiji. Alžir je tržište gdje je prodaja SEAT-a najviše rasla, zahvaljujući novoj generaciji modela Ibiza koja se lokalno proizvodi. Pozitivan trend i u zemljama poput Austrije, Belgije, Portugala i Holandije.


SEAT na svjetskoj trgovačkoj konferenciji otkritva strategiju za budućnost


SEAT  će od 12.-14-juna na trgovačkoj konferenciji u Berlinu okupiti 2.400 importera i investitora iz svetske trgovačke mreže Seata . Na konferenciji će trgovačkoj mreži biti prezentovana strategija i planovi za budućnost , kao i planovi za tekuću godinu vezano za predstavljanje novog modela Tarraco, velikog SUV-a sa trećim redom sjedišta, te model CUPRA Ateca.


 

Datum objave: 07/06/2018
Komentarišite ovaj članak


Stanje na putevima

Partneri

Auto Shop Magazin

TV Emisija ASM Plus

 

Facebook