Naslovna > Automobili > Ford > Transit > Za SAD 40 modernih kombija

Ford Transit R185

Za SAD 40 modernih kombija

Renomirani Fordov tuner MS-RT najavio je novu verziju Transit Custom-a za specijalno izdanje, nazvanu R185 ograničeno izdanje...

Novajlija je zasnovan na modelu sa dvostrukom kabinom Transit Custom DCIV. Samo 40 primjera biće izgrađeno u tvornici MS-RT-a u Pontypoolu u Južnom Walesu, no kompanija kaže kako će ograničeno izdanje kombija garantovati njegovo mjesto kao predmet budućih kolekcionara, a ekskluzivnost će pomoći kombiju da se istakne na cesti.

 

Doći će opremljen ultra-agresivnim kompletom karoserije i jedinstvenom rešetkom hladnjaka sa crvenim bljeskalicama. Neke crveno-crne naljepnice za miting, koje MS-RT opisuje kao suptilne, dodatno će pojačati efekt, dok će izgled upotpuniti sjajne crne, 18-inčne alu-felne OZ Racing i sjajni crni auspuh.
R185 ima upravljač od karbonskih vlakana sa crvenom središnjom linijom i šavovima, plus crveno ušivene presvlake. Kamera unazad, 230-voltni pretvarač snage i tempomat takođe imaju sve mogućnosti.

 

Tehnološki dodaci se tu ne zaustavljaju, sa uključenim biksenonskim farovima i naprednim sistemima pomoći vozaču, kao što je nadzor mrtvih tačaka. Možda je čak i privlačniji za neke kupce. Međutim, R185 dolazi sa Maxhaustovim ispušnim sistemom, koji koristi aplikacionu tehnologiju za isporuku zvuka sportskog izduva kroz vanjske integralne zvučnike.

 

Kupci će dobiti mogućnost izbora za varijante na kratkim i dugim točkovima, kao i izbor ručnih ili automatskih mjenjača. Cijene počinju od 37.995 funti (oko 49.200 USD) plus PDV i početni troškovi na putu, ali kao i svi MS-RT Transits, vozilo će doći sa trogodišnjom garancijom od 100.000 milja, a može se servisirati u Fordu.
Iz MS-RT-a su rekli da je model R185 odgovor na uspjeh standardnog MS-RT Transit Custom-a i tvrdio je da će vozilo postati ikona za MS-RT fanove.
 

Datum objave: 25/12/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook