Naslovna > Automobili > Kia > Mohave > Za sada bez pick up modela

Kia Mohave

Za sada bez pick up modela

Prije skoro godinu dana Kia je potvrdila informaciju o razvoju novog pick up modela srednje veličine. Uprkos svemu, najavljeni pick up neće stići na tržište do 2022. ili čak 2023. godine...

Ovo odlaganje prezentacije nije spriječilo brojne umjetnike da prikažu svoju viziju raznih varijanti najavljenog pick upa. Najnovije skice prikazuju novi SUV Kia Mohave u kamionskoj formi – skinete zadnje prozore i treći red sjedišta, ubacite odgovarajući tovarni prostor i pick up je rođen!

 

 

 

Kia je prošlog avgusta predstavila restilizovani Mohave sa novim podebljanim, nadograđenim dizajnom. Zadržao je uspravan prednji kraj, elegantne svjetlosne elemente i još mnogo toga, a sve je to preneseno na render skice. Široka rešetka hladnjaka, velika svjetla za maglu u uglovima branika ostaju nepromijenjeni kao na SUV modelu.

 

 

 

Na zadnjem dijelu izgled zadnjeg vjetrobranskog stakla podsjeća pomalo na rješenje sa Honde Ridgeline, ali dosta rubusnije i mišićavije. Tu je i tovarni prostor čija je veličina slična rivalima u klasi Toyota Tacoma i Chevrolet Colorado. Plastične obloge na lukovima blatobrana doprinose robusnom „kamionskom“ izgledu zamišljenog modela.

 

Još uvijek se ne zna tačan izgled Kijinog pick up nadolazećeg modela i za sada sve ostaje na nagađanjima i pretpostavkama. Do sada je Kia prezentovala samo nekoliko detalja, odnosno različitih stilova karoserije, a u ponudi bi trebale biti i benzinske i dizelske varijante pogona. Poznato je da će novi pick up dizajnerski biti bliži Tacomi i Coloradu od Ridgelinea ili čak Hyundaijevog modela Santa Cruz.

 

 

Kia Motors America tada nije htjela komentarisati mogućnost lansiranja ovog pick up modela na sjevernoameričko tržište, ali prema njihovim riječima o tome se još razmatra.

Datum objave: 02/06/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook