Naslovna > Automobili > Toyota > GT86 > Zainteresovani kupci upoznati sa cijenama

Toyota GR86

Zainteresovani kupci upoznati sa cijenama

Japanski proizvođač automobila objavio je i zvanični cjenovnik za svoj sportski model nove generacije GR86, ono što se na prvi pogled može reći pristupačnost i dostupnost su zadržani, jer budući model neće biti mnogo skuplji od trenutnog...

Jedan od rijetkih sportskih, performantnih automobila danas, sa relativno pristupačnom cijenom još jednom je opravdao svoj imidž. Toyota GR86 pruža klasični užitak u brzoj vožnji sa motorom naprijed, pogonom na zadnjim točkovima i manuelnim prenosom snage, a pri tom dostupna je većem broju kupaca, jer je cijena koju potencijalni vozači moraju izdvojiti manja u odnosu na druge automobile iz ove klase. Tako je model naredne generacije dobio svoj zvanični cjenovnik, koji je umjereno viši od trenutnog modela, ali je idalje pristupačan. Tako će kupci za početnu verziju GR86 modela morati izdvojiti nešto manje od 24.000 eura, što je skuplje za oko 500 eura od iste verzije trenutnog modela.

 

 

 

 

 

 

Ovaj automobi ispod poklopca motora posjeduje nešto salbiji 2,4-litarski četvorostepeni agregat sa 228 „konjskih snaga“  koji je kombinovan sa šestostepenim manuelnim menjačem. Skuplja verzija nosi oznaku Premium, pa GR86 Premium košta nešto više od 26.000 eura, takođe cijena ove verzije nije mnogo veća od cijene iste verzije modela trenutne generacije. Naravno ovaj automobil posjeduje snažniji agregat, koji uparen sa manuelnim 6-stepenim, mjenjačem brzinu od 0 do 100 km/h, dostiže za svega 6.1 sekundu. Dalje ukoliko kupci žele jednu od ove dvije verzije ali sa automatskim mjenjačem moraće da izdvoje dodatih 1.300 eura. Atraktivni sportski automobil na tržištu bi trebao biti dostupan krajem naredne 2022. godine.

Datum objave: 28/10/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook