Naslovna > Automobili > Audi > A4 > Zanimljiva budućnost Audijevog ljubimca

Audi A4

Zanimljiva budućnost Audijevog ljubimca

Model A4 izuzetno je popularan na Starom kontinentu, a toga su svjesni i u Audiju, tako da konstantno rade na njegovom unaprijeđivanju i proširivanju ponude...

Za sada je poznato nekoliko informacija o budućnosti ovog automobila. Tako u Audiju aktivno rade na razvoju modela naredne generacije, koji će biti predstavljen najkasnije do 2023. godine. Takođe budući A4 doćiće u tri oblika, kao karavan, kao limuzina i kao karavan sa višim rastojanjem od tla to jest kao „Allroad“ verzija. Nema konkretnih podataka i informacija o samom dizajnu automobila ali jasno je da će kako spoljašnjost tako i unutrašnjost biti izvedena u savremenom stilu proizvođača. Prije svega sa velikim stepenom digitalizacije u kabini, te sa glomaznim ekranima u okviru kojih će biti sadržane sve komande.

 

 

 

 

 


Poznato je i da će model naredne generacije biti i posljednji koji će u ponudi imati motore sa unutrašnjim sagorijevanjem, dok će poslije toga, prema strategiji elektrifikacije dostupne biti samo isključivo električne verzije. Međutim i nadolazeći A4 donijeće veliki stepen elektrifikacije, jer će kupcima na raspolaganju, pored dizelaša i benzinaca, biti i verzije sa blagom hibridnom tehnologijom, kao i priključni hibridi. Posljednji bi na čisto električni pogon trebalo da mognu da prijeđu do 100 kilometara, ali će se o ovome više znati u budućnsti.

Datum objave: 08/02/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook