Naslovna > Automobili > BMW > X5 > Zatezanje bora
FOTO GALERIJA (10)

Novitet – BMW X5 redizajn

Zatezanje bora

Redizajnirani BMW X5 donosi tek blage vizuelne korekcije, kako svana tako i iznutra. U ponudi su četiri agregata raspona snage od 245 do 408 „konja“...

Četiri godine nakon predstavljanja druge generacije, BMW X5 se pojavio u osvježenom izdanju. Dizajnerski posmatrano, „nova“ šminka je pokrila uglavnom plastiku, tačnije odbojnik i branik, te svjetlosne grupe. Na prvi pogled uočljiv je agresivniji oblik odbojnika, koji je sada dobio bočne otvore izvedene u stilu M-modela, te vizuelno ljepše stilizovan branik sa zaštitnom crnom plastikom, utisnutom u njegov središnji dio. Od ostalih promijenjenih detalja treba spomenuti položaj svjetala za maglu, koja su sa redizajnom povučena prema sredini. Kućišta svjetala su zadržala dosadašnji oblik, dok je blago izmijenjena tek grafika pozicija, koje su dobile i nešto tamniju plastiku. Novina su i dnevna LED svjetla. Kao i do sada, X5 će se kombinovati sa po dva benzinska i dizel agregata, sa direktnim ubrizagavanjem goriva. Ponudu benzinaca čine 4.4-litarski V8 agregat sa 408 KS (xDrive50i model) i 3.0-litarski šestak sa 306 KS (xDrive35i), dok boje dizelaša brani 3.0-dizelaš sa dvije izlazne snage od 245 (XDrive30d) i 306 KS (xDrive40d).

 

 

 

 


Proizvođač navodi da su svi motori unaprijeđeni i da nude manju potrošnju goriva, uz iste performanse. Svi agregati će se kombinovati sa BMW-ovim All wheel drive pogonom na sve točkove, a u ponudi će se naći i novi osmostepeni automatski mjenjač. Kao i vanjština i unutrašnjost nudi tek nekoliko blagih korekcija, sa novim kontrolama klima-uređaja i drugačijim dezenima presvlaka. Dodatno je unaprijeđen, tačnije pojednostavljen iDrive operativni sistem za podešavanje ozvučenja, menija, telefona i klimatizacije. U ponudi za X5 ostaje mogućnost ugradnje trećeg reda sjedišta, a novost u opremi je i Head Up Display, sa mogućnošću projekcije najvažnijih podataka na vjetrobranu. Redizajnirani X5 biće predstavljen na Sajmu automobila u Ženevi, a u prodaji će se naći polovinom aprila.

Datum objave: 02/03/2010
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook