Naslovna > Automobili > Mini > Countryman > Zbogom automobilima sa ručnim mjenjačem?

Mini

Zbogom automobilima sa ručnim mjenjačem?

Na putu je i potpuno električna verzija, najvjerovatnije u dvije vrste. Početni model će biti opremljen baterijom od 40 kilovat-sati koja omogućava domet od oko 297 kilometara sa jednim punjenjem...

Mini trenutno razvija sljedeću generaciju svojih osnovnih modela, uključujući hatch s troja vrata i Countryman crossover. Proizvodnja odlazećih generacija i dalje traje, ali je proizvođač automobila odlučio da pojednostavi ponudu za preostale mjesece na proizvodnim trakama. Problemi u lancu snabdijevanja primoravaju Mini da zaustavi proizvodnju automobila sa ručnim mjenjačem.

 

 

 


Kako se kriza mikročipova nastavlja i drugi problemi utiču na proizvodnju automobilske industrije, Mini želi da „osigura stabilnost proizvodnje“, i zadovolji rastuću potražnju za svojim proizvodom. Čini se da je ova odluka za globalna tržišta, a ne samo za Ujedinjeno Kraljevstvo. Za sada, Mini nije potvrdio da li će ovaj potez biti trajan ili samo privremen dok se nedostatak čipa ne ublaži.

 

 

 

Biće veoma zanimljivo vidjeti da li će Mini modeli sljedeće generacije biti dostupni sa ručnim mjenjačem. Ako se nedostatak čipova nastavi i u idućoj godini i dalje, neće biti iznenanađenje ako novi hatch i Countryman stignu samo kao automatski modeli, barem u početku. Očekuje se da će oba vozila debitovati prije kraja godine i biti u prodaji tokom prvog kvartala sljedeće godine.

Datum objave: 02/05/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook