Naslovna > Teme > Ženeva u pripravnosti zbog epidemije

Sajam automobila u Ženevi 2020.

Ženeva u pripravnosti zbog epidemije

Zbog epidemije virusa korona, javnost se pita kako bi se to moglo odraziti na jubilarni 90-ti sajam automobila u Ženevi....

 

Iako je situacija do nedavno bila uglavnom bezbjedna, pojavom oboljelih od korona virusa u Italiji, organizacija ovog sajma dovedena je u pitanje. Svi su svjesni da određeni stepen rizika postoji, ali za sada još nema informacija o otkazivanju ovog međunarodnog skupa. Organizatori sajma su izašli u javnost sa zvaničnom izjavom kako prate situaciju oko epidemije i analiziraju eventualne ishode za posjetioce i organizatore. Oni su takođe naglasili kako se učesnici moraju pobrinuti da njihovi članovi koji dolaze sa rizičnih područja prođu neophodne preglede i testiranja, kao i da ne pokazuju simptome bolesti u zadnje dvije sedmice. Organizatori su objavili niz zaštiutnih mjera kojih bi se trebali pridržavati i posjetioci i izlagači kako bi se spriječilo potencijalno širenje virusa, koje uključuju i redovno čišćenje i dezinfekciju pojedinih dijelova izloženih vozila. Pored ovih mjera svi zaposleni na sajmu će proći kroz kratak program edukacije o ovom virusu, a širom sajma će biti istaknuti natpisi sa pravilima ponašanja.

 

 

Važno je istaći kako gotovo polovina izlagača dolazi iz Azije, dok samo jedan posto posjetilaca je izvan evropskih zemalja. Prošle godine sajam u Ženevi je posjetilo preko 600.000 ljudi što dovoljno govori o reputaciji i važnosti ovog događaja. Sajam otvara svoja vrata novinarima 2. marta kada se održava izbor Evropskog automobila godine, 3. mart je namijenjen novinarima i press konferencijama, dok je 4. mart rezervisan za VIP zvanice.

Datum objave: 26/02/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook