Naslovna > Automobili > Audi > A6 > „Zlatni volan“ za A6

Audi

„Zlatni volan“ za A6

Audi je na ovogodišnjoj dodjeli prestižne nagrade „Zlatni volan“ ponovno trijumfovao: za najnoviji uspjeh zaslužan je njegov model A6.

Stručni žiri “Zlatnog volana” sastavljen od VIP osoba, stručnjaka za tehniku i profesionalaca iz utrka i relija, zajedno sa glavnim urednicima međunarodnih izdanja magazina “Bild am Sonntag”, i ove je godine dobio priliku da 20 finalista podvrgne testu u svojim uslovima. Ingolstadtska biznis limuzina uspjela ih je uvjeriti, te u kategoriji „srednje-/gornje klase” osvojiti prvo mjesto. Time je Audi postao ponosni vlasnik dvadeset prve nagrade „Zlatni volan“ i najtrofejnija marka u 36-godišnjoj historiji ovog natjecanja.

 


Nagradu za A6 u Berlinu je pred 300 zvanica iz svijeta ekonomije, politike i medija preuzeo Rupert Stadler, predsjednik Uprave AUDI AG.Audi A3 TCNG se u konkurenciji za „Zeleni volan“ pozicionirao na izvanredno drugo mjesto. Audi je 2011. startao s ograničenom serijom ovog modela.  Audijeva nova tvornica za sintetički plin opskrbljivat će ovaj automobil gorivom. Ukratko, putem vjetroelektrana dobivenom strujom Audi će elektrolizom proizvesti vodik, koji će kasnije biti spojen s CO2 što će rezultirati nastankom metana uz nusprodukt vodu. Taj će metan pokretati A3 TCNG-flotu. Bazni motor Audija A3 TCNG 1.4 TFSI za pogon može koristiti i zemni plin.„Zlatni volan dodjeljuje se od 1975. najboljim novim vozilima godine. Samo posljednjih godina ovom su nagradom odlikovani  Audi A6 (2004), Q7 (2005), A4 Limousine (2007), SUV Audi Q5 (2008), A5 Sportback (2009), te 2010.  A1 i A8.

Datum objave: 14/11/2011
Komentarišite ovaj članak


Stanje na putevima

Partneri

Auto Shop Magazin

TV Emisija ASM Plus

 

Facebook