Naslovna > Automobili > BMW > iX > Zvanične fotografije prvog električnog SUV-a

BMW iX M60

Zvanične fotografije prvog električnog SUV-a

Prvi električni SUV model iX dobija M verziju pod oznakom iX M60, koji će zvanično biti predstavljen za dva dana CES sajmu u Las Vegasu...

Neposredno prije debija Bavarci su zainteresovanu i nestrpljivu javnost odlučili počastiti prvim setom zvaničnih fotografija električnog SUV, performantnog modela. Stilski ovaj model se ne razlikuje od regularnog iX modela, osim u pojedinim detaljima, na maski hladnjaka i na vratima prtljažnika, koji su preuzeti sa konceptualnog modela od prošle godine pod nazivom XC Concept, a dodani su i pojedini detalji karakteristični za M diviziju, kao što su velika kočiona kliješta plave boje. Međutim ono što ovaj model razlikuje od osnovne verzije su njegove performanse koje su gotovo nerealne za automobil sa električnim pogonskim sklopom.

 

 

 

 

 


Za sada još uvijek nezvanične informacije govore da ukupna snaga pogonskog sklopa iznosi više od 600 KS, što ovom modelu omogućuje da brzinu od 0 do 100 kilometara na čas dostigne za svega 3.8 sekundi, dok je maksimalna brzina ograničena na 250 km/h. Kapacitet baterije bi takođe trebao biti uvećan na 111.5 kilovat časova, pa bi u tom slučaju ovaj model bio u stanju da prijeđe više od 550 kilometara u okviru jednog punjenja. Više informacija  o modelu biće poznato nakon premijere, kada bi trebala biti otkrivena i cijena, te tačan datum njegovog dolaska na tržište.

Datum objave: 03/01/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook