Naslovna > Automobili > Mercedes-Benz > CLA > Zvanično predstavljen CLA

Mercedes-Benz

Zvanično predstavljen CLA

Njemački proizvođač automobila juče je zvanično predstavio svoj novi CLA model na Sajmu potrošačke elektronike u Las Vegasu...

Druga generacija ovog modela donosi sa sobom kao što je i očekivano dosta unaprijeđenja, koja se prvenstveno odnose na enterijer i spoljašnji dizajn automobila. Novi CLA sada izgleda elegantnije, nešto je duži od prethodne generacije i ima veće međuosovinsko rastojanje. Na prvi pogled su uočljivi oštriji LED farovi, kao i zadnje svjetlosne jedince koje posjećaju na one sa CLS modela. 


Kada je u pitanju unutrašnjost vozila, putnike će obradovati činjenica da kabina sada posjeduje više prostora, a to će naročito osjetiti putnici na zadnjoj klupi. Što se dizajna enterijera tiče, napravljen je veliki korak po tom pitanju, a on je skoro identičan onom koji se nalazi u novoj A klasi. To naravno podrazumijeva i dva ekrana MBUX infotejnment sistema, a tu su i brojni sitemi za asistenciju vozaču, poput automatskog kočenja u hitnim situacijama, održavanje vozila u jednoj traci i adaptivni tempomat. Model koji je predstavljen na CES-u, nosi oznaku CLA 250, a ispod njegovog poklopca motora se krije četverocilindarski 2,0 turbo agregat, koji razvija 211 ks i 249 Nm obrtnog momenta. Agregati će inače biti biti povezani sa manuelnom ili automatskom transmisijom preko koje će se snaga prenositi na prednje ili na sve točkove.

Datum objave: 09/01/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook