Naslovna > Vijesti > Zvanično predstavljena četvrta generacija

Škoda Octavia

Zvanično predstavljena četvrta generacija

Najprodavaniji Škodin model, Octavia, konačno je zasijala u punom svjetlu u limuzinskoj i karavanskoj verziji svoje četvrte generacije, uvodeći novu tehnologiju i prvi plug-in hibrid.

Nova Octavia temelji se na dobrim osobinama prethodnika sa velikim brojem unapređenja u unutrašnjosti, boljom funkcionalnošću i većim nivoima sigurnosti i udobnosti. Octavia dolazi takođe u obliku hatchback-a u drugoj polovini 2020. godine, a isporuke počinju ubrzo nakon toga. Vanjski dizajn Octavije usklađen je sa najnovijim Skodinim SUV modelima, Scalom i ažuriranim Superbom. Prednji kraj crpio je inspiraciju Scale, a "razdvojeni" dizajn prednjih svjetala starog modela uklonjen je u korist redizajniranih jedinica sa standardno opremljenim LED tehnologijama (opcionalno matrične LED diode), a tu su naravno i zadnja LED svjetla. Tvrdi se da niža linija krova daje hatchbacku više "coupe izgleda", a kažu da se aerodinamična efikasnost znatno poboljšava i na svim ostalim izvedbama. 

 

Novi model dugačak je nešto manje od 4,69 m, 22 mm duži od treće generacije. Takođe je 15 mm širi od prethodnika. To znači 30 litara više prostora za prtljažnik i veći prostor za putnike. Dostupne su i nove boje uz opcione Chrome ili Dynamic pakete opreme. Unutrašnjost čini značajniji iskorak, ne samo u tehnologiji, nego i, tvrdi Škoda, u kvalitetu završne obrade. Raznovrsni soft-touch materijali imaju za cilj povećati privlačnost kabine, kao i ambijentalno osvetljenje u više boja. Opcionalna „Ergo“ sedišta su opisana kao „posebno prijatna za leđa“, sa funkcijom masiranja i ventilacijom sjedišta u modelima sa višim novoom opreme. Redizajnirani 10.25in virtualni kokpit dostupan je u određenim paketima, kao i novi head-up displej. Model takođe uključuje ugrađeni eSIM za stalno povezivanje. Poput Scale, Octavia koristi samo najnovije USB-C veze. U ponudi je i bežično punjenje. Dodatna tehnologija uključuje prošireni paket funkcija pomoći vozaču, kao što su poboljšani prediktivni tempomat i prediktivna zaštita pješaka i biciklista.

Datum objave: 12/11/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook