Naslovna > Gensis > G90 > Zvjezdana serija

Genesis G90 Stardust Edition

Zvjezdana serija

Dizajnerski osvježeni Genesis G90 je predstavljen prije sedam mjeseci na sajmu automobila u Los Angelesu, a za narednu godinu ovaj luksuzni brend je spremio posebnu seriju pod nazivom Stardust.

Genesis G90 Stardust predstavlja zapravo paket vizuelnih unapređenja, koji prema proizvođaču dočarava „noćno zvjezdano nebo što sija iznad crvenog tepiha po kome hodaju slavne osobe obasjane svjetlošću reflektora i kamera“. Ovakva izjava možda djeluje poetski, ali u stvarnosti G90 ima karoseriju u dvije crne nijanse, koja se kombinuje sa hromiranim detaljima. Ova kombinacija stvara biserni sjaj koji se kombinuje sa dvobojnim kožnim sjedištima i drvenim oblogama metalik-pepeljaste nijanse.

 

 

 

Oprema Stardust serije je ista kao i u standardnim modelima G90. Adaptive Control Suspension i Inteligent Front-Lighting svjetlosni sistem su u standardnom paketu opreme. Novi opcionalni dodatak je sistem za sprečavanje sudara na zadnjem dijelu vozila, koji otkriva predmete i pješake i upozorava zvučnim signalom ili aktivira kočnice u slučaju nužde. Tu je i novi set 19-inčnih naplataka u sjajnoj nijansi.

 

 

 

 

Genesis namjerava izraditi samo 50 primjeraka ove „zvjezdane“ serije, a svi oni su rezervisani za korejsko tržište na kome će se naći početkom jula.

Datum objave: 30/06/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook