Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > Iffland i Heslop slavili u Bostonu Bonus bod u Svjetskoj seriji za najbolje skokove na takmičenju pripao je Iffland i Lichtensteinu. Osim što je u Bostonu proslavljena 100. stanica u istoriji, Svjetska serija je obilježila i 10. godišnjicu uvođenja žensko

Red Bull Cliff Diving

Iffland i Heslop slavili u Bostonu Bonus bod u Svjetskoj seriji za najbolje skokove na takmičenju pripao je Iffland i Lichtensteinu. Osim što je u Bostonu proslavljena 100. stanica u istoriji, Svjetska serija je obilježila i 10. godišnjicu uvođenja žensko


Australka Rhiannan Iffland i Britanac Aidan Heslop zasluženo su odnijeli pobjedu u Bostonu, gdje je održana jubilarna 100. stanica u istoriji Red Bull Cliff Diving Svjetske serije. Iffland je sezonu započela osvajanjem drugog mjesta u Atini, iza Kanađanke Molly Carlson, no u Bostonu je zasjala svojom briljantnošću, ostvarivši 36. pobjedu u svojih ukupno 45 nastupa.

 

 

 

 

Jedna od njenih glavnih konkurentkinja, Amerikanka Kaylea Arnett, iznenadila je sjajnom formom. Izvodeći skokove s platforme visoke 21 metar, Arnett je konstantno dobijala visoke ocjene, osvojivši drugo mjesto ispred Carlson. Tako je postala tek treća skakačica s wildcardom u istoriji Svjetske serije koja je na svom debiju stigla do podijuma. Heslop, koji je sezonu započeo razočaravajućim šestim mjestom u Grčkoj, vratio se na pobjednički put baš u Bostonu, gdje je prije dvije godine proslavio svoju prvu pobjedu u Red Bull Cliff Diving Svjetskoj seriji.

 

 

Iako su se njegovi rivali, Rumuni Constantin Popovici i Catalin Preda, povukli zbog povreda tokom takmičenja, 22-godišnji Heslop ipak nije imao lak zadatak. James Lichtenstein je briljirao u posljednjoj rundi, prisilivši Heslopa da iskoristi svaki atom energije i svu svoju koncentraciju kako bi ga nadmašio skokom s visine od 27 metara. Lichtenstein je ovim nastupom postavio lični rekord i osvojio četvrto pobjedničko postolje u karijeri, ostvarivši najbolji rezultat jednog Amerikanca na domaćem tlu. Nakon što je u Atini zauzeo treće mjesto, ovaj 29-godišnjak se s rezultatom iz Bostona našao na vrhu ukupnog poretka. Nikita Fedotov je osvojio treće mjesto, što mu je prvi put od juna prošle godine u Parizu da se popeo na pobjedničko postolje.

 

 

Bonus bod u Svjetskoj seriji za najbolje skokove na takmičenju pripao je Iffland i Lichtensteinu. Osim što je u Bostonu proslavljena 100. stanica u istoriji, Svjetska serija je obilježila i 10. godišnjicu uvođenja ženskog takmičenja. Desetine hiljada entuzijastičnih fanova posmatralo je najbolje skakače svijeta, uključujući penzionisane američke skakače Stevena LoBuea i Ginger Huber. Zvijezde Red Bull Cliff Diving Svjetske serije sada se spremaju za evropsku stanicu u prekrasnom italijanskom gradu Polignano a Mare, koja će se održati 28. juna.
 

Datum objave: 19/06/2024
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook