Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > Italijanski proizvođač zabilježio veliki rast prodaje

Lamborghini

Italijanski proizvođač zabilježio veliki rast prodaje

Iz Lamborghinija javljaju da su nakon 2020. godine, koja je protekla u znaku problema usljed pandemije, zabilježili oporavak i veliki rast tražnje koji je popunio proizvodne kapacitete za narednih 10 mjeseci...

Nakon što je Audi dobio ozbiljnu ponudu švajcarske investicione kompanije Quantum Group za brodaju svog sportskog brenda Lamborghini, pojavila su se brojna pitanja vezana za budućnost italijanskog proizvođača. Njemci su ipak odlučili da odustanu od prodaje i izjavili da Lamborghini ostaje dio grupacije do daljnjeg. Čini se da je ova odluka bila opravdana jer Italijani ove godine bilježe sve bolje finansijske rezultate. Direktor Lamborghinija Stephan Winklemann je izjavio da je proizvođač već popunio svoje prodajne kapacitete za narednih deset mjeseci ,te da je broj naručenih automobila porastao za 25% u prvom kvartalu ove godine. „Bez obzira na dvomjesečno zatvaranje zbog pandemije, Lamborghini je 2020. godinu završio kao drugu najbolju u svojoj istoriji“, dodao je Winklemann.

 

 


Pored prodajnih rezultata objavljeni su i planovi buduće elektrifikacije game. „Lamborghini ne želi da bude prvi u svemu po svaku cijenu. Što se elektrifikacije tiče, moramo da odaberemo pravi trenutak kada smatramo da je tržište spremno i da možemo da budemo najbolji u tome“, rekao je Winklemann. Italijanski proizvođač će izdvojiti 1.5 milijardi evra za razvij plug-in hibridne varijante svih svojih modela do 2024. godine, a prvi potpuno električni model je najavljen za kraj ove decenije. Lamborghini će svoj prvi serijski hibrid predstaviti 2023. godine, a još uvijek nije poznato da li će se raditi o zamjeni za model Aventador ili o plug-in varijanti Urusa, a za par godina se očekuje i nasljednik Huracana.

Datum objave: 14/06/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook