Naslovna > Automobili > Ford > Puma > Izgled specijalne verzije modela biraće javnost

Ford Puma

Izgled specijalne verzije modela biraće javnost

Ford daje mogućnost korisnicima Twittera i Instagrama da odaberu ime, boju karoserije i dizajnerske elemente u enterijeru za specijalnu verziju modela Puma ST...

Američki proizvođač je prošle godine predstavio ST verziju modela Puma koja je prenijela sportski karakter Fieste ST u klasu malih crossovera. To je bio prvi crossover koji je ponio ovu oznaku u Evropi, a drugi u Americi, poslije modela Edge ST. Ford sada najavljuje specijalnu verziju modela za tržište starog kontinenta, a javnosti je preko društvenih mreža data mogućnost da izaberu brojne estetske detalje na automobilu, uključujući boju i ime. Ljubitelji Forda će moći da biraju kombinaciju boja karoserije, kočionih čeljusti i naljepnica, a moći će da se biraju i detalji na sigurnosnim pojasevima. Ankete će biti objavljene na evropskom Twitteru i Instagramu između 1. i 10. juna, kada će Ford svaki dan dati mogućnost za izglasavanje novog elementa modela.

 

 


Konačna verzija specijalne verzije Pume ST će biti predstavljena 18. juna, a proizvodnja će početi u Fordovoj fabrici u rumunskom gradu Craiova. Model će se naći u prodaji u toku ove godine, ali detalji o cijeni još uvijek nisu poznati. Ovo je drugi put da je američki proizvođač omogućio fanovima da izaberu dizajnerske detalje na svom automobilu nakon što je više od 250.000 ljubitelja „plavog ovala“ glasalo na temu pozicije za sjedenje, te tipa enterijera i pogona na virtuelnom konceptu P1 koji će se naći u sklopu video igre koja bi trebala biti objavljena ove godine.

Datum objave: 02/06/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook