Naslovna > Vijesti > Luksuzna limuzina u vazduhu iznad Stuttgarta

Mercedes benz EQS

Luksuzna limuzina u vazduhu iznad Stuttgarta

Njemački proizvođač je već 42. godine glavni sponzor ATP turnira u Stuttgartu, koji nosi ima Mercedes Cup, a za ovu godinu su pripremili nešto posebno...

Prestižni ATP turnir u Stuttgartu već dugi niz godina nosi ime Mercedes Cup, a pobjednici su pored novčane nagrade dobijali neki od luksuznih modela njemačkog proizvođača. U Mercedesu su se ove godine posebno potrudili, pa će pobjednik imati priliku da svoj ček i trofej odveze u luksuznoj električnoj limuzini EQS. Nagradni automobil je i prethodnih godina imao svoje mjesto na tribinama, ali su ovoga puta organizatori odlučili još jasnije istaći posebnost ovogodišnjeg modela. Naime, bijeli EQS je podignut u vazduh pomoću dizalice i ostavljen da visi iznad arene uz natpis: “Ovo je za tebe, pobjedniče“. Glavni teren Mercedes Cupa će sa tri strane biti okružen LED ekranima koji će prikazivati najuzbudljivije momente mečeva zajedno sa Mercedesovim grafikama u stilu novog Hyperscreena.

 

 


Prošli turnir je održan 2019. godine, a takmičenje je 2020. otkazano zbog pandemija korona virusa. Ove godine su uspješno obezbjeđeni svi potrebni uslovi za bezbjedno odigravanje mečeva, tako da će turnir početi 7. juna, a finalni meč će se odigrati 13. Organizatori su već najavili učestvovanje velikih imena svjetskog tenisa, uključujući najbolje plasirane njemačke tenisere Aleksandra Zvereva i Jan-Lenarda Struffa, a pored njih će se na terenu naći Miloš Raonić, Denis Shapovalov i mnogi drugi. Iz Mercedesa za sada nisu otkrili koja će verzija električne limuzine biti poklonjena pobjedniku, ali je poznato da EQS, čija će prodaja zvanično početi na jesen, ima maksimalan domet od 770 km, uz električni pogon koji razvija 516 KS i 854 Nm obrtnog momenta.

Datum objave: 05/06/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook