Pivara novi
Naslovna > Automobili > Citroen > C5 > Najmoderniji odraz filozofije Citroena

Citroen C5 X

Najmoderniji odraz filozofije Citroena

C5 X svojim stilom savršeno utjelovljuje načela filozofije marke Citroen. Autentičnost vozila C5 X proizlazi iz spoja elegancije limuzine, dinamičnosti karavana i povišenog položaja SUV-a...

Citroen predstavlja C5 X, redizajniranog predstavnika segmenta cestovnih krstarica autentičnog izgleda koji predstavlja spoj limuzine i karavana, odnosno inovativno rješenje u potpunom skladu s tradicijom marke Citroen. Ova potpuno nova vrsta izvedbe dostupna je s benzinskim ili plug-in motorom te naglašava modernost, stav i inovativnost, a to su vrlo bitne odlike koje očekuju kupci u ovom segmentu, ali i kupci u segmentu SUV-ova. C5 X prvo je vozilo na svijetu u koje je uveden aktivni ovjes Citroën Advanced Comfort, koji dodatno pojačava utisak vožnje kao na letećem tepihu, što je iskustvo koje je usko povezano s tradicijom vozila Citroen.

 

 


Zahvaljujući prostranoj unutrašnjosti opremljenoj prepoznatljivim udobnim sjedištima Advanced Comfort i neusporedivoj prostranosti, posebno u drugom redu sjedišta, ovo vas vozilo mami da u njega sjednete i odete na putovanje. Prtljažnik posebne obrade i zapremine od 545 litara u potpunosti ispunjava očekivanja kupaca koji vole karavane. Izvedba s plug-in motorom uz način rada ë-Confort za svakodnevnu električnu vožnju dodatno naglašava osjećaj bezbrižnosti tokom vožnje.


Silueta vozila C5 X uočljiva je na prvi pogled: izražajan dizajn, čvrsto ležanje na točkovima, robusnost i privlačnost. Redizajnom odlika segmenta D postignuta je ova odvažna silueta s vratima prtljažnika u kojoj se ujedinjuje limuzina i karavan te dodaju elementi tipični za SUV-ove. Na novoj je silueti posebna pažnja posvećena aerodinamici. Dugačak poklopac motora, fluidne i aerodinamične linije, visoke bočne linije karoserije i natpis iznad stražnjih kotača daju mu upečatljivost i dinamičnost, a usto su i podsjetnici na različite modele visoke klase koji su obilježili istoriju marke Citroen. Iza vrata prtljažnika, još jednog prepoznatljivog znaka cestovnih krstarica marke Citroen, skrivaju se sve praktične odlike karavana: širok i funkcionalan otvor i nizak utovarni prag omogućuju jednostavnu i praktičnu svakodnevnu upotrebu.


Njegov povišeni položaj dobiven je povisivanjem podvozja u usporedbi s tradicionalnom limuzinom i kotačima velikog promjera od 720 mm na kojima su postavljene 19-inčne gume „Tall & Narrow” na većini izvedbi, čime se dobija povišeno vozačevo mjesto koje garantuje veći nivo sigurnosti i bolju preglednost, a to je obilježje koje kupci SUV-ova iznimno cijene. Međuosovinski razmak od 2785 mm jamči izvrsnu prostranost u stražnjem dijelu vozila, a osim toga tu su velike vanjske dimenzije: dužina od 4805 mm, širina od 1865 mm i visina od 1485 mm, što ga čini istinskim predstavnikom segmenta D.

 


Unutrašnjost vozila C5 X odiše toplinom, bezbrižnošću i prostranošću. Elegancija i udobnost u kombinaciji s inovativnom, ali diskretnom tehnologijom, glavna su obilježja ovog udobnog vozila i u potpunom skladu s tradicijom marke Citroen. U skladu s filozofijom personalizacije game Citroen, C5 X nudi autentične stilove uređenja unutrašnjosti koji omogućuju da se unutrašnjost oblikuje prema željama korisnika. Naglasak je na toplim materijalima, usklađenim elementima te se vrlo velika pažnja pridala detaljima.


C5 X takođe nudi motor pogodan za sve namjene, za svakodnevne obveze i za neplanirane situacije, bez ograničenja i uz potpunu slobodu, a to je plug-in motor. Taj motor snage 225 KS pruža zadovoljstvo pokretanja motora i ubrzavanja u potpunoj tišini, a da pritom ne dođe do emisije ijednog grama CO2, s mogućnošću vožnje više od 50 km u potpuno električnom načinu rada (ZEV), a domet u električnom načinu rada prilagođen je uobičajenim svakodnevnim vožnjama korisnika te se može postići brzina od 135 km/h. Velika je vjerojatnoća da ćete provesti sedam dana bez upotrebe motora s unutarnjim sagorijevanjem tokom svojih uobičajenih svakodnevnih vožnji i puniti vozilo po potrebi (kod kuće, na poslu ili na javnoj stanici), dok s druge strane možete slobodno odlučiti otići na neki duži put preko vikenda ili na godišnji odmor, a da se pritom ne morate zamarati punjenjem jer će termički motor izgaranjem preuzeti brigu o vožnji.

Datum objave: 12/04/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook