Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > Otvorene prijave za utrku Red Bull 400 na Igmanu

Red Bull

Otvorene prijave za utrku Red Bull 400 na Igmanu

Prijave za utrku Red Bull 400, koja će biti održana 26. juna na kultnoj velikoj skakaonici na Malom Polju, otvorene su na www.kupikartu.ba. Za one koji najbrže pređu „najtežih 400 metara koje ćete ikada pretrčati“ predviđene su primamljive nagrade, a svi učesnici će dobiti i zanimljiv startni paket...

Na www.kupikartu.ba otvorene su prijave za utrku Red Bull 400 na Igmanu 26. juna ove godine. Utrka je prvobitno trebala biti održana prošlog ljeta, ali je zbog situacije u svijetu otkazana. Registracija za utrku je obavezna, uz startninu u iznosu od 50 KM. Treba napomenuti da oni koji nisu stornirali svoju prošlogodišnju registraciju, mogu je iskoristiti ove godine. Najbrže u obe konkurencije, muškoj i ženskoj, očekuju vrijedne nagrade: 1. mjesto - 1.000 KM, 2. mjesto - let žirokopterom, 3. mjesto - tandem let paragliderom, 4. mjesto - vožnja quadom. Takmičare će na Igmanu dočekati startni paket koji sadrži sve što je potrebno za jednu ovakvu utrku - i malo više od toga. U paketu se nalaze ruksak za trčanje, dres, medalja, bandana, Red Bull, voće, kupon za hranu i piće te dodatak prehrani za sportiste Ostero Revital Pro.

 

 

Učesnici moraju biti stariji od 18 godina, a njihov broj je ograničen. Prijaviti se mogu rekreativci i profesionalci, odnosno svi koji smatraju da mogu odgovoriti na izazov utrke duge svega 400 metara - ali koja uključuje iscrpljujući uspon uz skijašku skakaonicu. Takmičenje se organizuje u kategorijama za žene i muškarce, koji će startovati odvojeno, no za sve važe ista pravila i format. Učesnici će biti podijeljeni u grupe, kroz koje će pokušati da izbore mjesto u finalu. Organizatori će pratiti pravila i preporuke nadležnih službi u vezi sa aktuelnom situacijom, te event organizovati shodno tome. Red Bull 400 je nastao 2011. godine u Austriji, a u svojoj jubilarnoj 10. sezoni po prvi put dolazi i u našu zemlju. Ovaj ultimativni test izdržljivosti i snage volje je izazov i za vrhunske sportiste. U ovih deset godina održana su 73 takmičenja na 25 lokacija u 18 zemalja (na tri kontinenta). BiH će se utrkom na Igmanu pridružiti odabranom društvu zemalja domaćina svjetskog Red Bull 400 prvenstva.

 

 

Staza utrke je duga 400 metara, najvećim dijelom se trči uzbrdo, a posljednja etapa je skijaška skakaonica. Velika skakaonica na Igmanu duga je 112 metara, s nagibom od 35°, a sličnih karakteristika je i sletni dio staze. Detaljne informacije o utrci i pravilima mogu se naći na redbull.ba.

Datum objave: 21/05/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook