Pivara Banjalucko
Naslovna > Polovni automobili > Opel > Potpuni prelazak na električno, ulaz na kinesko tržište i lansiranje Mante

Opel

Potpuni prelazak na električno, ulaz na kinesko tržište i lansiranje Mante

Rüsselsheim. Opel otvara sljedeće poglavlje sveobuhvatne elektrifikacijske ofanzive: njemačka marka bogata tradicijom trenutno ne samo da proširuje gamu električnih modela, već će se od 2028. u potpunosti fokusirati na električna vozila. Opel će takođe ući na najveće svjetsko tržište automobila u Kini - kao potpuno električna marka. Nadalje, legendarna Opel Manta svoj će povratak proslaviti kao potpuno električni automobil...

"Od 2028. godine Opel će u Europi, našem glavnom tržištu, nuditi isključivo električne automobile", rekao je izvršni direktor Michael Lohscheller na Stellantis EV digitalnom danu 2021. godine. “To jasno pokazuje predanost Opelove marke električnoj mobilnosti. Budućnost automobilske industrije je električna - i Opel je dio toga. Na putu smo da ponovno izumimo Opel i pretvorimo se u mladu, zelenu i globalnu marku, ”dodao je Lohscheller. “Opel mijenja lice marke, od hladnog u cool. Idemo prema nultoj stopi CO2emisije u budućnosti, što je nova valuta u našoj industriji. "

 

 

 

 

 

 

Uz to, sada je donesena konačna odluka o vraćanju marke Opel u Kinu. Više detalja bit će objavljeno u dogledno vrijeme. “Obećali smo da će Opel postati globalan – tako će i biti. Kina je najveće automobilsko tržište na svijetu i sigurni smo da ćemo tamo profitabilno rasti. Kineski kupci mogu se veseliti našim proizvodima i našoj emocionalnoj njemačkoj marki", rekao je izvršni direktor Michael Lohscheller. Lohscheller je također najavio da će Opel ponovno oživjeti legendarnu Mantu, nakon silnih povratnih informacija koje je marka dobila prilikom predstavljanja Opel Mante GSe ElektroMOD. „Manta je prava ikona u povijesti naše marke i inspiracija za njezinu budućnost. Do sredine desetljeća uvest ćemo novu Mantu u serijsku proizvodnju. Posve električnu, naravno”, rekao je Michael Lohscheller.

Datum objave: 12/07/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook