Naslovna > Vijesti > Predstavljena osvježena verzija komercijalnog modela

Iveco Daily

Predstavljena osvježena verzija komercijalnog modela

Iveco daily je prošao kroz blaži facelift u sklopu kojeg je dobio opcije vazdušno vješanja i povezivanja puem Amazon Alexe, kao i Euro 6 motore posljednje generacije...

Umrežavanje je najnoviji trend kod komercijalnih vozila, pa je tako i Iveco Daily u faceliftu opremljen Amazon Alexa glasovnom kontrolom. Novi sistem je razvijen u saradnji sa Amazonom i dozvoljava korisnicima da u sklopu Ivecovog Driver Pal sistema provjere status vozila, rezervišu servis, planiraju rute, pa čak i da se povezuju sa drugim korisnicima Iveco Driver mreže kako bi dijelili podatke o vremenskim prilikama i gužvi na cestama. Pored novih sistema za umrežavanje, radilo se i na osvježavanju izgleda vozila. Najuočljivija promjena je nova prednja rešetka koja daje Dailyju drugačiji karakter, a obnovljen je i dizajn zadnjih svjetala i sjedišta.

 

 


Za nova sjedišta u Ivecu tvrde da su daleko udobnija i sigurnija, zahvaljujući novoj memorijskoj pjeni, a navodi se i da daju bolju podršku putnicia na dužim relacijama. Daily je dobio i Euro 6 dizelske agregate posljednje generacije koji su mnogo efikasniji od prethodnika. U ponudi se nalaze 2.3 i 3.0-litarski dizelaši, a oba su sada uparena sa šestostepenim manuelnim mjenjačem koji omogućava lakšu promjenu stepena prenosa i ne zahtijeva promjene ulja, što smanjuje troškove održavanja. U ponudi je, kao i ranije, ostala i Hi-Matic automatska transmisija. Pored dizelaša dostupan je i benzinski motor prerađen da radi na CNG uz manju emisiju CO2 od dizela. Daily prvi put ima i opciju vazdušnog vješanja koje se može pohvaliti višim nivoom udobnosti i stabilnosti koji je namijenjen za manja oštećenja tereta i udobniji prevoz putnika.

Datum objave: 04/06/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook