Naslovna > Vijesti > Sajam u Njujorku se vraća u punom kapacitetu

Njujork

Sajam u Njujorku se vraća u punom kapacitetu

Nakon što su organizatori sajmova automobila u Čikagu i Ženevi najavili povratak ovih manifestacija, za august ove godine je najavljeno i održavanje međunarodnog sajma automobila u najvećem američkom gradu...

Sajam automobila u Njujorku se vraća u punom kapacitetu i održavaće se od 20. do 29. avgusta ove godine, a početak prodaje ulaznica je najavljen za 30. jun. Očekuje se da će biti izloženo preko 1000 vozila, a čitav jedan sprat će biti posvećen električnim automobilima. „Godišnji sajam automobila u Njujorku nije samo jedna od naših najdražih ljetnjih tradicija, to je veliki ekonomski zamajac za cijelu našu saveznu državu. Prošle godine je ovaj popularni događaj otkazan zbog pandemije, ali zahvaljujući uloženom trudu građana Njujorka u borbi sa COVID-om, sajam se vraća ove godine. Sa uzbuđenjem očekujemo povratak automobilskih entuzijasta i profesionalaca na ovogodišnji sajam u istom kapacitetu kao i ranijih godina, sa posebnim naglaskom na električna vozila i pet poligona na kojima posjetioci mogu testirati automobile.“, izjavio je gradonačelnik Njujorka Andrew Cuomo.

 

 


Predsjednik sajma u Njujorku, Mark Schienberg je takođe istakao svoje zadovoljstvo činjenicom da se vraća institucija koja je 121 godinu bila u centru napretka i inovacije u auto industriji i pozvao posjetioce na događaj u avgustu. Manifestacija će se u punom kapacitetu održati u Jacob Javits centru, koji je nedavno proširen za preko 100.000 kvadratnih metara što je znatno uvećalo njegov ukupni kapacitet. Rasporđivanjem istog broja vozila na većoj površini bi se trebale izbjeći velike gužve, ali su organizatori naveli da će sajam biti usklađen sa najnovijim smjernicama za sprječavanje širenja korona virusa koje su propisale gradske vlasti. Prodaja ulaznica, socijalna distanca i redovno čišćenje prostora će biti prilagođeni kako bi se obezbjedila maksimalna sigurnost posjetilaca.

Datum objave: 05/06/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook