Naslovna > Vijesti > Teaser fotografija luksuznog SUV-a

Lexus NX

Teaser fotografija luksuznog SUV-a

Leksus je objavio prvu zvaničnu fotografiju novog NX-a koji će biti predstavljen za osam dana, a linije vozila odgovaraju videu koji je procurio još u februaru, gdje se može dobiti detaljnija slika novog automobila...

Druga generacija Lexusa NX će biti zvanično predstavljena javnosti 12. juna, a japanski proizvođač je objavio fotografiju koja otkriva dio zadnjeg kraja novog modela. Linije koje se mogu vidjeti na fotografijama odgovaraju snimcima na kojima se NX pojavio još u februaru. Model prikazan na videu nije imao većih dizajnerskih izmjena, pa se da zaključiti da se radi više o restilizovanoj varijanti postojećeg modela, a ne o potpuno novom modelu. Silueta i prednji kraj su ostali isti, ali su linije nešto blaže kao i svjetlosne grupe koje su zaobljenije. Promjene su nešto naglašenije ne zadnjem kraju, gdje nova zadnja svjetla sada imaju LED traku koja ih spaja. Zadnji branik je takođe nešto istaknutiji, sa većim ventilacionim otvorima iza točkova.

 

 


U enterijeru je najveće promjene pretrpila centralna konzola koja sada ima znatno manji broj prekidača uz novi infotainment sistem i ručicu automatskog mjenjača. Digitalna instrument tabla i trokraki upravljač se takođe prvi put pojavljuju na Lexusovim automobilima. Još uvijek nisu objavljeni zvanični podaci o agregatima u novom NX-u, ali se očekuje da će ih, kao i njegov prethodnik, dijeliti sa Toyotom RAV4. To znači da će SUV biti dostupan sa 2.5-litarskim plug-in hibridom sa 305 KS. Agregat obezbjeđuje ubrzanje 0-100 km/h za šest sekundi, a domet električnog motora je 74 kilometara. Kao mogućnost se spominje i 3.5-litarski V6 benzinac koji se nalazi u coupeu LC 500h.

Datum objave: 04/06/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook