Naslovna > Retro > FCA vremeplov

Automotoretrò 2020

FCA vremeplov

Međunarodna izložba klasičnih automobila održaće se u izložbenoj dvorani Lingotto Fiere u Torinu u periodu od 30. januara do 2. februara.

 

Centralnu postavu na ovoj izložbi činiće kalsični modeli iz kolekcije naslijeđa FCA grupe, a sam izložbeni prostor se može pohvaliti novim dizajnom. Na ovom 38. izdanju izložbe Automotoretro posjetioci će moži uživati u najljepšim starinskim i spotskim vozilima iz cijele Evrope i iz svih dekada posljednja dva vijeka. Pored 1200 izlagača tu će biti postavljeni i štandovi posvećeni modeliranju, originalnim rezervnim dijelovima i specijalizovanim izdavačkim kućama. Za FCA grupaciju ovo predstavlja važan događaj na kome će se fokusirati na promociju i očuvanje istorijskog naslijeđa brendova Alfa Romeo, Fiat, Lancia i Abarth.

 

 

Na izložbenom štandu će se naći nekoliko veoma zanimljivih i rijetkih modela kao što su 1910. Alfa od 24 KS i upečatljivi Alfa Romeo 6C 1500 SS. Ova dva automobila predstavljaju svojevrsna remek djela milanskog proizvođača automobila osnovanog 24 juna 1910. godine pod imenom A.L.F.A. (Società Anonima Lombarda Fabbrica Automobili). Model od 24 KS je zajedno sa modelom od 12 KS bio plod saradnje Uga Stella i dizajnera iz Piacence Giuseppea Merosija. Oba vozila su dio muzejske postave u Museo Storico Alfa Romeo u Areseu pod nazivom La macchina del tempo (Vremeplov).

 

 

Ove godine i Fiat Panda obilježava 40. godina od svog prvog predstavljanja na tržištu. Ova Fiatova ikona kompaktnog automobila sa velikim unutrašnjim prostorom koji se može konfigurisati za potrebe prevoza, će biti izložena na štandu u vidi jednog od prvih modela Panda 30 iz 1980. godine. Ovu izložbu u Torinu zaokružuju dva moderna vozila FCA grupacije – sportski Alfa Romeo Giulia MY20 i ekskluzivni Fiat Panda Trussardi, koje spaja zajednička nit koja povezuje slavnu prošlost i savremene modele duže od jednog vijeka. Ovu izložbu će upotpuniti izalaganje u Mirafiori Motor Village, čuvenom prodajnom centru u Torinu koji se nalazi u staroj Fiatovoj fabrici osnovanoj 1939. godine, koja će ispričati priču o bogatom naslijeđu FCA grupacije uz prezentaciju širokog spektra usluga i aktivnosti ovog koncerna.

Datum objave: 24/01/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook