Naslovna > Automobili > Volkswagen > I.D. Serija > Više snage, brže punjenje i bolji infotainment sistem

Volkswagen ID.3 Pro S

Više snage, brže punjenje i bolji infotainment sistem

Volkswagenov fokus na poboljšanja u pogledu performansi i tehnologije pokazuje kontinuiranu predanost inovacijama i prilagodljivosti u svijetu električnih vozila...

Samo godinu dana nakon što je predstavio obnovljeni model ID.3, Volkswagen je uveo niz poboljšanja usmjerenih na infotainment sistem, opremu i električni pogon. Kao dio ovih unaprijeđenja, model ID.3 Pro S dobio je snažniji elektromotor, dok je cijela linija ažurirana s najnovijim infotainment sistemom, dodatnim funkcijama i bržim punjenjem baterije. ID.3 Pro S dijelio je elektromotor od 204 KS s ostatkom ponude, ali sada njegova snaga iznosi 231 KS. Ovo povećanje snage je standardno u Njemačkoj, dok kupci na drugim evropskim tržištima mogu nadograditi svoj električni automobil nakon kupovine putem nove power-on-demand opcije. Ova fleksibilnost omogućuje kupcima da prilagode snagu svog vozila prema potrebama i preferencijama.

 

 

 


Dodatna snaga u modelu ID.3 Pro S smanjila je vrijeme ubrzanja od 0 do 100 km/h za 0,8 sekundi, čime je sada potrebno samo 7,1 sekundu za ovu brzinsku etapu. Takođe je poboljšana i efikasnost elektromotora, omogućujući domet od 559 km s jednim punjenjem baterije, što je 13 km više nego ranije. Baterija kapaciteta 77 kWh sada dolazi s funkcijom pre-conditioning, koja je zagrijava na optimalnu temperaturu prije punjenja. To omogućuje punjenje do 175 kW DC, skraćujući vrijeme punjenja za nekoliko minuta, posebno u hladnijim uslovima. Unutrašnjost modela ID.3 Pro S takođe je doživjela promjene, a glavni dodatak je novi 12,9-inčni ekran osjetljiv na dodir, koji se već koristi u drugim Volkswagenovim modelima poput ID.7. Ovaj ekran ima manje fizičkih dugmadi i koristi najnoviji infotainment sistem s pojednostavljenim menijem. Tu je i "pametniji" IDA glasovni asistent s integracijom ChatGPT-a, a ostale promjene uključuju poznate klizače na dodir, premješteni birač režima vožnje, te blago poboljšane kontrole na upravljaču.

 


Volkswagen je takođe unaprijedio AR head-up display i sigurnosnu opremu za električni automobil, dodajući sistem upozorenja pri izlasku iz automobila, opcioni Park Assist Plus i poboljšanu verziju Travel Assist sistema. Uz ove sigurnosne dodatke, novi ID.3 Pro S uključuje i Wellness App s funkcijama Fresh Up, Calm Down i Power Break, koje prilagođavaju osvjetljenje, zvuk i klima uređaj kako bi pružile različite ambijente unutar automobila. Osim toga, kupci mogu birati i opcionalno 480W ozvučenje koje potpisuje Harman Kardon, čime se poboljšava zvuk unutar vozila. Volkswagen ID.3 Pro S je već dostupan za narudžbu u Njemačkoj po cijeni od 47.595 evra bez subvencija. Ostale verzije, uključujući flagship model ID.3 GTX, uskoro će biti dostupne.

Datum objave: 03/05/2024
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook