Naslovna > Automobili > Mercedes-Benz > S Klasa > Redizajnirana najluksuznija limuzina

Mercedes S Klasa

Redizajnirana najluksuznija limuzina

Osim dva nova metalik odsjaja karoserije, potencijalni kupci S-Klase mogu birati između dodatnih 12 ekskluzivnih boja iz Manufaktur kolekcije, među kojima su i matirane opcije...

Sa blago osvježenom S-klasom, koja će biti dostupna u prodaji u drugoj polovini godine, Mercedes uvodi još više sigurnosnih sistema i dodatne opcije za personalizaciju. Ova luksuzna ikona iz Stuttgarta prošla je kroz suptilni redizajn, slično kao i najnoviji GLS SUV, a osvježenje obuhvata minimalne promjene na spoljašnjosti, unaprijeđene multimedijalne sisteme, više sigurnosnih karakteristika i širu paletu mogućnosti za personalizaciju kroz Mercedesov program Manufaktur. Osim dva nova metalik odsjaja karoserije, potencijalni kupci S-Klase mogu birati između dodatnih 12 ekskluzivnih boja iz Manufaktur kolekcije, među kojima su i matirane opcije. Mercedesov odsjek za personalizaciju uvodi nove materijale za unutrašnju dekoraciju, uključujući drvo, aluminijum i kožu, a takođe nudi i pet zanimljivih kombinacija boja za enterijer. Za one koji traže još više prilagođenosti, Manufaktur odsjek, sa 250 specijalista koji su prošli trogodišnju obuku, spreman je da kreira jedinstvene primjerke S-Klase kroz ručni rad i posebne personalizovane detalje.

 

 

 


Unaprijeđeni MBUX multimedijalni sistem, kojim se sada upravlja preko centralnog OLED displeja, postao je još intuitivniji i dolazi sa dodatkom RIDEVU, usluge filmske kompanije Sony Pictures Entertainment. Standardni sigurnosni sistemi su dopunjeni onima koji podsjećaju vozača na prisutnost putnika na zadnjim sjedištima, što je korisno za zaboravne, i sistemom za automatsku promjenu vozne trake. U pogledu pogonskih grupa, osvježena S-Klasa (W223) zadržava postojeću ponudu turbobenzinskih i turbodizelskih motora sa šest i osam cilindara, uz dodatak blagih i plug-in hibridnih sistema. Ovaj fokus na inovacije i sigurnost čini novu S-Klasu jednim od najnaprednijih i najsigurnijih luksuznih automobila na tržištu.

Datum objave: 30/04/2024
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook