Naslovna > Automobili > Lamborghini > Aventador > Retro točkovi za ljutog bika

Lamborghini Aventador SV

Retro točkovi za ljutog bika

HRE je predstavio zanimljive ,,old school“ naplatke te ih ,,nabacio“ ni manje ni više nego na Lamborghinijevog Aventadora SV i tako ga retro stilom učinio još zanimljivijim...

Lamborghini Aventador je jedan od onih automobila koji uvijek izazivaju oduševljenje gdje god da se pojave, često su dio snova svakog zaljubljenika u automobile, a iako je odavno predstavljen i dalje je jedan od najljepših automobila na putu. Pomenute osobine su još izraženije ako se radi o SV ili SVJ modelu, zbog čega su često meta naknadnih dorada za dodatni pečat jedinstvenosti. Jedna od stavki koja može posebno izdvojiti Aventadora jeste izbor točkova i nema sumnje da su ovi HRE retro točkovi pun pogodak.

 

 


HRE je ove nedjelje predstavio nove naplatke koji će biti dostupni u narednim nedjeljama, a kompanija je otišla toliko daleko da je neke od tih opcija stavila i na najnoviji Porsche 911 GT3. Točkovi su nazvani 935 FMR i predstavljaju novitet kada je u pitanju HRE-ov asortiman takozvanih ,,Vintage“ točkova. Ovaj set dobija veliki središnji dio koji podsjeća na disk oko kojeg se nalazi 20 manjih krakova. Riječ je o dizajnu koji je ,,old-school“ karaktera, najčešće je dolazio iz Njemačke, ali itekako dobro se uklopio i uz Aventadora SV.

 


Podsjećamo, Aventador SV ima 6,5-litarski V12 koji ispumpava više snage od standardnog Aventadora. Ovaj agregat proizvodi 740 KS naspram 690 standardnih, te smanjuje ukupnu masu za oko 50 kg zahvaljujući upotrebi karbonskih vlakana u karoseriji. Proizvodnja SV modela završena je još 2017. godine, pa je tako jedini Aventador predstavnik trenutno SVJ, pa nema sumnje da bi pomenuti HRE retro naplatci odgovarali i za još snažniji Aventador.

Datum objave: 20/02/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook