Naslovna > Vijesti > 2016. godine novi MPV

Audi

2016. godine novi MPV

Audi planira da do 2016. godine na novoj MQB platformi razvije potpuno novo MPV vozilo namjenjeno porodicama koje će karakterisati sportski izgled

Njemački proizvođač Audi pokušat će u narednom periodu ući u potpuno novi segment, ciljajući na porodice, te će u skladu s tim razviti porodični automobil.  Novo MPV vozilo bit će razvijeno na MQB modularnoj platformi, istoj onoj na kojoj je izgrađena najnovija generacija Audija A3 i na kojoj će se predstaviti nova generacija Golfa, ali i mnogobrojni drugi modeli VW koncerna  različitih veličina. 

 

Prema nagađanjima novo Audi vozilo imat će šest ili sedam sjedišta i biće približne veličine kao Ford S-Max. Ako je vjerovati istim izvorima Audi MPV će doći sa rasponom motora EA888 što podrazumjeva:  1.8-litarski TFSI sa 180 KS i 2.0-litarski TFSI sa 222 KS, dok će se od dizelaša u ponudi naći 2.0 TDI u dvije izvedbe sa  140 i 175 KS. Osim ovih agregata, Audijevo MPV vozilo pojavit će se i kao hibrid koji će biti opremljen 1.4-litarskim TFSI agregatom i elektromotorom.  Špekulacija o imenu novog modela još uvijek nema, ali će se više detalja znati u godinama koje dolaze. 

Datum objave: 01/08/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook