Naslovna > Cupra > Born > 5 zvjezdica za sigurnost Euro NCAP

Cupra Born

5 zvjezdica za sigurnost Euro NCAP

Konačni rezultati su odrasli putnik 93%, dijete putnik 89%, ranjivi učesnici u saobraćaju 73% i sigurnosni pomoćnik 80%...

Cupra Born, prvi 100% električni model marke, dobio je ocjenu sigurnosti od 5 zvjezdica na Euro NCAP testiranju sigurnosti. To je značajan rezultat za Cupra Born, a sada se pridružuje Cupri Formentor i Cupri Leon kao automobilima s pet zvjezdica. Postignuće modela Cupra Born je omogućeno zahvaljujući širokom spektru sigurnosnih sistema. Sistemi uključuju autonomno kočenje u nuždi, prepoznavanje saobraćajnih znakova, pomoć pri kretanju, pomoć pri svjetlu i pomoć prije sudara. Dodajte tome integraciju sedam zračnih jastuka, uključujući standardni prednji središnji zračni jastuk, Front Assist s vozilom, detekciju pješaka i biciklista, pomoć pri upravljanju u hitnim slučajevima i pomoć pri raskrsnici, pomoć u traci i e-poziv u hitnim slučajevima i Cupra Born pruža jedan od najsigurnijih vozila dostupna, čak i kada su suočena sa najnovijim i strožim metodama testiranja koje koristi Euro NCAP.

 

 

 


Pored otkrivanja vozila, pješaka i biciklista, Front Assist uključuje i pomoć pri upravljanju u nuždi i pomoć pri raskrsnici. Tokom intervencije Front Assist-a, nakon početnog pokretanja upravljača kako bi izbjegao objekat, Hitna pomoć za upravljanje vrši ciljane intervencije upravljanja i kočenja kako bi pomogao u pronalaženju optimizirane putanje izbjegavanja.

Datum objave: 09/07/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook