Naslovna > Vijesti > Agresivniji dizajn nove Kije

Kia Optima

Agresivniji dizajn nove Kije

Izveden iz aktuelne verzije ali ovaj put sa agresivnijim dizajnom nova Kija Optima je ugledala svjetlost dana i premijerno je predstavljena na proteklom salonu automobila u New Yorku …

Sportske linije nove Optime su više naglašene zahvaljujući novoj maski, prednjem braniku i farovima koji sada imaju novi sistem pomoću kojeg automatski uključuje oborena umjesto dugih svjetala, kada detektuje drugo vozilo iz suprotnog smjera. Zahvaljujući novim sadržajima i kvalitetnijim materijalima unutrašnjost je sada dosta luksuznija i profinjenija.

 

Kia će kupcima na američkom tržištu ponuditi tri četvorocilindarska benzinska motora: 1.6 litarski turbo-agregat sa 180 KS (132 kW) i 264 Nm, 2.0 litarski turbo-benzinac koji proizvodi 250 KS (184 kW) i 352 Nm i atmosferac zapremine 2.4 litra sa 186 KS (137 kW) i 241 Nm. Motori su upareni sa šestobrzinskim automatikom, dok je najslabiji dostupan sa sedmostepenim mjenjačem sa duplim kvačilom. Specifikacije modela za evropsko tržište nisu još uvijek objavljene, ali očekuje se 1.6 litarski turbo-benzinac i 1.7 litarski CRDi, kao i hibridna verzija.

 

Kupcima je na raspolaganju standardni audio sistem sa 6 zvučnika, a multimedijalni uređaj kompatibilan je sa Android i Apple platformama. Što se tiče dodataka koji se naknadno plaćaju tu su premijum Infiniti audio sistem od 630 vati, sa čak 14 zvučnika, sjedišta sa ugrađenim sistemom za grijanje/hlađenje, presvlake od Nappa kože.

 

Datum objave: 06/04/2015
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook