Naslovna > Vijesti > Alfa predstavila proizvodni 4C

Zvanično

Alfa predstavila proizvodni 4C

Nakon mnogo špekulacija o eventualnoj proizvodnji, Alfa je konačno i definitivno potvrdila da će model 4C ući u proizvodnju

Jedan od najljepših konceptnih automobila u posljednje vrijeme, dobit će svoju proizvodnu verziju. Alfa Romeo će svoj model 4C definitivno proizvoditi, što je potvrđeno i setom fotografija koje prikazuju produkcijski model.

 

U odnosu na konceptnu verziju, 4C je ostala bez nekoliko elemenata kao što su krilca na prednjem braniku i elementi usisa zraka na boku vozila. Uz to, promjenjene su svjetlosne sekcije, što je možda i šteta jer prednja svjetla na konceptu su vozilu davala poseban štih, dok su nova svjetla prilično konvencionalna. Zadnje svjetlosne sekcije neodoljivo podsjećaju na Ferrarijeve, no zanimljivo je da je na zadnjem dijelu vozila difuzor ostao netaknut.  Kada su u pitanju dimenzije i tehničke karakteristike vozila, iz Alfa Romea nema nikakvih informacija. Pretpostavlja se da bi vozilo trebalo imati dosta malu težinu,  s obzirom da je veliki dio njega izrađen od karbonskih materijala. Kada je u pitanju motor špekuliše se o snazi od 240 KS koja bi se trebala preko TCT mjenjača prenositi na zadnje točkove.  

 

 

Datum objave: 13/02/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook