Naslovna > Vijesti > Aston Martin CC100 Speedster našao kupce

Oba primjerka prodata

Aston Martin CC100 Speedster našao kupce

Ljubitelje ovog britanskog brenda nije iznenadio ovakav model, naročito ako u obzir uzmemo sportsku istoriju Aston Marina...

Kada je još krajem maja ove godine Aston Martin predstavio svoj CC100 Speedster, najavljena su samo dva primjerka. Samo jedan od njih je do sada napravljen. Međutim, dva najveća ljubitelja već sada mogu da se pohvale ovim izuzetnim vozilom.

 

Prvi model predstavlja orignilani koncpet, koji je do sada učestvovao na nekoliko manifestacija koje su bili posvećene proslavi 100 godina postojanja ove britnaske kompanije. Njegov vlasnik ga isključivo koristi u tim prilikama, ne želeći da ga vozi na javnim saobraćajnicama.

 

Drugi model je takođe prdat i to po istoj cijeni kao i orignalni koncpet, koja iznosti 579.250 eura. Novi vlasnik jednog od samo dva primjerka koja će se proizvesti, moraće da sačeka na njega nekoliko mjeseci, jer ovaj automobil još uvijek nije ni napravljen.

 

Ovaj model nije iznenadio mnogo istinske ljubitelje ovog brenda, naročito kao u obzir uzmemo sportsku istoriju Aston Martina. ovaj model pokreće 6,0 litarski V12 motor kompanije AM11, koji do stotke može da ubrza za manje od 5 sekundi, dok maksimalna brzina koju može da postigne iznosi 290 km/h. 

Datum objave: 29/07/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook