Naslovna > Aston Martin Vanquish

Uhvaćen na zimskom testiranju

Aston Martin Vanquish

Aston Martin ne spava na lovorikama nakon uspješno predstavljenih modela DB 11 i Vantage, već priprema novi Vanquish za sljedeću godinu i sprvo službeno pojavljivanje

Testovi su uveliko u toku, a ovaj put je uhvaćen na testiranju snijegom i ledom pokrivenim cestama. Nije baš prirodno okruženje za ovakav automobil, ali to samo naglašava koliko Aston Martin pažnje posvećuje novom modelu. Veći dio karoserijskih elemenata Vanquish će dijeliti sa DB 11, ali je primjetno povećanje usisnika zraka i splitera na prednjem braniku. Otvor na prednjoj rešetki između svjetlosnih grupa je sada jednostruk, a to rješenje je već viđeno na nekim AMR modelima. Očigledno preuređeni aero paket donosi i dublje bočne zavjese, a C stub je sličan kao na DB 11. Zadnje svjetlosne grupe podsjećaju na Vantage, a agresivni zadnji difuzor u sebi ima otvore za 4 izduvne cijevi.

 

Naravno, za sada nema informacija o pogonskoj jedinici, ali se pretpostavlja da će biti ugrađena modifikovana varijanta 5.2 litarskog  twin- turbo V12 motora iz DB 11. Znamo da trenutno izdanje Vanquish S ima atmosferski V12 motor zapremine 5. 9 litara i snage 600 KS, pa se pretpostavlja da će snaga i performanse  novog  Vanquisha biti negdje oko 700 KS. Ovo je  prvi Aston rađen pod palicom gurua za šasije Matta Beckera, pa  ćemo sa  prvim službenim  fotografijama imati bolju predstavu o tome  kakva će rješenja ponuditi “Beker era”.

Datum objave: 20/01/2018
Komentarišite ovaj članak

Petrol Jun

Auto Shop Magazin

 



 

Facebook