Naslovna > Vijesti > Atraktivni roadster sa dva sjedišta

2014 MINI Superleggera Vision koncept

Atraktivni roadster sa dva sjedišta

Putnička kabina je u potpunosti minimalistička, ali je izuzetno elegantno opremljena premium kožnim tpacirungom, digitalnom instrument tablom...

MINI je predstavio svoj interesantni Superleggera Vision koncept na Concors d’Eleganza Villa d’Este događaju. Ovaj izuzetno atraktivan i jedinstven model zajednički je razvijek sa Touring Superleggera, a predstavlja fenomenalni roadster sa dva sjedišta visokog stila, koji iskazuje zaista visok stepen minimalizma i emocionog stila u svijetu autoindrustrije.

 

Superleggera Vision posjeduje ručno izrađenu karoseriju, za koju su karakteristične meke linije i Como Blue boja. Svi ostali značajni elementi stila ovog  modela su prednji spliter od ugljeničnih vlakana, bočni pragovi koji su takođe od ugljeničnih vlakana, te istaknuto zadnje pero. Što se putničke kabine tiče, ona je zaista minimalistički i elegantno opremljena premium kožnim tapacirungom, digitalnom instrument tablom, te aluminijumom prekrivenom komandnom tablom.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Automobil takođe posjeduje trokraki točak upravljača, analogni časovnik, te Union Jack inspirisane strukturne elemente na vratima. MINI zasada nije žalio da u potpunosti iznese specifikacije za ovaj model, ali su iz kompanije potvrdili kako se radi o električnom automobilu koji koristi samo jedan elektromotor.

 

BMW Adrian van Hooydonk je rkeao kako Touring Superleggera i MINI imaju mnogo toga što ih spaja, mnogo toga zajedničkog, te da su ove dvije kompanije značajno uticale na istoriju automobilske industrije. Obe ove kompanije su fokusirane na iskonski dizajn i specifična rješenja. Svi ovi pomenuti elementi savršeno su ukomponovani u MINI Superleggera Vision koncept, sa ciljem kreiranja elegantnog automobila koji interpretira britanski roadster pod uticajem preciznog i jedinstvenog italijanskog stila te ručne izrade. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Datum objave: 24/05/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook