Naslovna > Auto moto sport > Audi i Porsche će ući u Formulu 1

Volkswagen grupa

Audi i Porsche će ući u Formulu 1

Promjene u regulaciji motora od 2026. godine dovešće do pokretanja pogonskih sklopova na potpuno održiva goriva. Ovo je prijavljeno kao uslov o kojem se ne može pregovarati za VW Grupu, a posebno za Porsche – koji su uveliko ulagali u sintetička goriva...

Nakon godina nagađanja, VW grupa se konačno pridružuje Formuli 1, a Porsche planira partnerstvo sa Red Bullom i Audijem koji takođe želi da sarađuje sa postojećim timom. Izvršni direktor Volkswagena, Herbert Diess, rekao je u ponedjeljak na događaju u Wolfsburgu da „samo ponestane argumenata“. Njegova implikacija je bila da je grupi ponestalo razloga da ne pređe u F1 i da bi učešće u seriji donijelo veliku korist.

 

 

 


Čini se da Porscheov plan za ulazak u Formulu 1 zavisi od povezivanja s Red Bullom kao proizvođačem motora. Čini se da je Audijev plan manje konkretan. Već nekoliko godina postoje glasine, a oba brenda demantuju izvještaje da se firma pridružila McLarenu prošle godine. I Audi i Porsche imaju dosta iskustva u različitim nivoima motosporta, i trebalo bi da postoji mnogo timova koji žele da iskoriste podršku VW Grupe, ne samo AlphaTauri koji je u vlasništvu Red Bulla i trenutno koristi Red Bull motor.

Datum objave: 03/05/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook