Naslovna > Vijesti > Audi predstavio fantastični Sport Quattro koncpet

Uskoro i zvanična premijera

Audi predstavio fantastični Sport Quattro koncpet

Zvaničnu premijeru ovog modela možemo da očekujemo uskoro, na salonu automobila u Frankfurtu…

Audi je predstavio svoj novi Sport Quattro koncpet nekoliko dana prije njegove službene premijere na Sajmu automobila u Frankfurtu. Prvi Audi Quattro Sport lanisran je na tržište još 1984. godine, a na scenu se ponovo vrati prije tri godine, kada je Njemački proizvođač predstavio njegov koncpet. Ovaj novi sada je opremljen velikom prednjom heksagonalnom rešetkom, te redizajniranim stražnjim svjetilma, koja su bila povezana crvenom, tankom linijom.

 

Uz sve to, novi Quattro Sport dobio je i potpuno nove,  aluminijumske naplatke, a povećane su i dvostruke, izduvne cijevi. Oprema sada uključuje i stražnji spojler, te keramičke kočnice. Karoserija je u prilično vedroj i atraktivnoj žutoj boji, te je kao takva sačinjenja od aluminijuma, plastike i ugljeničnih vlakana.

 

Na uređivanje i opremanje putničke kabine takođe je stavljen poseban akcenat. Kontrolna ploča usmjerena je pravo prema vozaču, a sadrži mnogo manje tipkica, dugimaća i prekidača. Dušu ovog automobila čini 4.0 litarski bi-turbo V8 TFSI motor, koji raspolaže sa 560 “konja”, te 700 Nm obrtnog momenta. Kao takav,uparen je sa osmostepenim mjenjačem i elektromotorom od 150 KS i dodatnih 400 Nm obrtnog momenta.

 

Zahvaljujući ovom izrazito moćnom pogonu, Audi Sport Quattro koncept može da ubrza do stotke za samo 3,7 sekundi, a krajnja brzina iznosi 305 km/h. Prilično impresivnu štedljivost omogućili su I SOC, te start/stop sistemi.

 

Cijena ovog modela zasada još uvijek nije poznata. 

Datum objave: 04/09/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook