Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > Auto-reli Kozara - Sutjeska 2021 - Saopštenje za javnost

AMS RS

Auto-reli Kozara - Sutjeska 2021 - Saopštenje za javnost

Auto-moto savez Republike Srpske (AMS RS), zajedno sa 49 Auto-moto društava (AMD) i auto klubovima iz Srpske, organizuje 16., 17. i 18. jula 2021. godine preventivno-turistički Auto-reli AMS RS "Kozara - Sutjeska 2021" kojim se nastavlja tradicija podsjećanja na značajne datume iz naše istorije, prije svega srpskog naroda, u vrijeme Drugog svjetskog rata, a u vezi sa ustankom i borbom protiv fašizma, te promocija nacionalnih parkova Kozara i Sutjeska, ali i svih drugih turističkih potencijala Republike Srpske…

Pored toga, Auto-reli AMS RS "Kozara - Sutjeska 2021" ima za cilj i širenje saobraćajne kulture, povećanje saobraćajne bezbjednosti te promociju auto-moto I sportskih aktivnosti. Tradiciju održavanja ovog relija AMS RS sa AMD i auto klubovima baštini još od 2001. godine kada je, kao jedan od nasljednika AMS SRBiH, nastavio sa organizovanjem legendarnog Auto-relija "Sutjeska" začetog sredinom prošlog vijeka u bivšoj Socijalističkoj Federativnoj Republici Jugoslaviji. Učešće na reliju uzimali su vozači iz Republike Srpske i Federacije BiH, kao I predstavnici Auto-moto saveza Srbije i pojedinci iz drugih država Evrope. Reli nije održan 2020. godine zbog poznatih problema izazvanih korona virusom. Planom rada AMS RS za 2021. godinu koji je usvojila Vlada Republike Srpske, između ostalog je planirano i održavanje Auto-relija "Kozara - Sutjeska 2021" u terminu koji bude moguć, obzirom na epidemiološku situaciju u Srpskoj i okruženju.

 

 


AMS RS je iznenađen da se u terminu 3 i 4. jula ove godine najavljuje ponovno održavanje nakon 31. godine, takozvanog 27-og auto-moto relija na Sutjesci sa "učešćem vozača i posada iz gradova bivših republika i pokrajina nekadašnje Jugoslavije" u čijem programu bi bio i "čas historije" u organizaciji SUBNOR-a BiH. Ovim aktom negira se dvadesetogodišnja aktivnost AMS RS i zanemaruje (zaboravlja) novija istorija, odnosno postojanje Republike Srpske kao tekovine borbe za opstanak srpskog naroda na ovim prostorima. Ne sporimo slobodu i održavanje auto relija u organizaciji bilo kog kluba ili institucije, i na bilo kojem lokalitetu u Srpskoj, ali ne pod imenom 27. Auto moto reli "SUTJESKA 2021" i ne kao nastavak nakon 31 godine relija na Sutjesci, jer AMS RS, kao jedan od nasljednika AMS SRBiH, od 2001. godine redovno održava reli na Sutjesci. Ovim saopštenjem želimo da otklonimo nejasnoće koje su se pojavile u javnosti nakon ovakve "lažne" najave "ponovnog nakon 31. godine održavanja 27. relija na Sutjesci".

Datum objave: 25/06/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook