Naslovna > Tesla > Model 3 > Automobil Tesla Roadster u zemljinoj orbiti
FOTO GALERIJA (8)

SpaceX lansirao najmoćniju raketu

Automobil Tesla Roadster u zemljinoj orbiti

Crveni kabriolet je trenutno u zemljinoj orbiti, kako god to nevjerovatno zvučalo!

U utorak je vlasnik kompanije Tesla  Elon Musk lansirao sopstveni Roadster u zemljinu orbitu i da, automobil trenutno putuje oko zemaljske kugle  brzinom od 18.000 milja na sat, čekajući da bude poslan dalje u interplanetarnu orbitu. Scenario ravan Star Trek filmovima je započeo lansiranjem SpaceX Falcon Heavy rakete u 9.30 po istočnoameričkom vremenu. Ako sve protekne u redu, Tesla Roadster će biti lansiran iz zemljine orbite dalje u svemir, a na tom putu bi trebao proći pored Marsa. Sasvim je moguće da ovaj automobil krene na putovanje koje može trajati milionima godina, u slučaju da ne bude uništen nekim bliskim susretom sa asteroidom ili svemirskim otpadom. Radijacija je jedan od mogućih uzroka uništavanja automobila, a trenutno se (da, automobil u svemiru!) nalazi u Van Allenovom pojasu, regiji jake radijacije koja okružuje Zemlju.

 

U automobilu se nalazi lutka koju je Musk nazvao „Starman“ kako je to nekad rekao i David Bowie. U stvari, prava vijest je lansiranje Falcon Heavy rakete sa 27 motora sposobne da podigne 140. 000 funti tereta u zemljinu atmosferu. To je čini najsnažnijom raketom ikad, sposobnom da lansira u orbitu teške satelite i buduće svemirske stanice. Ova raketa ima duplo veću nosovost od  bilo koje proizvedene do sada.
A pošto nas interesuju automobili a ne rakete, donosimo Vam link odnosno  Live Stream  Tesla Roadstera koji se „vozi“ kroz svemir, dok  Don’t Panic upozorenje stoji na tabli sa instrumentima. Bravo, Elon Musk... http://youtu.be/aBr2kKAHN6M

Datum objave: 07/02/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook