Naslovna > Tehnika > Bentley SUV u Ženevi

Nepotvrđeno

Bentley SUV u Ženevi

O jednom SUV modelu sa značkom Bentleya se govori još odavno, no ako se posljednje informacije pokažu tačnim, konceptnu verziju bi mogli vidjeti već narednog mjeseca u Ženevi

Ako je vjerovatni nezvaničnim informacijama Bentley će na predstojećem Salonu automobila u Ženevi predstaviti konceptnu verziju svog novog SUV modela, čija bi se produkcijska verzija trebala pojaviti za nekoliko godina. Automobil će vjerovatno biti izgrađen na Volkswagenovoj platformi i nudit će W12 motor.

 

No, s obzirom da je Continental nedavno dobio novi V8 agregata, nema razloga da se novi motor ne nađe u novom modelu Bentleya, tako neće nas čuditi ako se V8 nađe u ovom SUV vozilu, a vjerovatno će se pojaviti i jači TDI agregati. Platforma na kojoj bi se eventualno trebao izgraditi novi model, biće korištena i za proizvodnju Lamborginijevog SUV vozila o kojem smo pisali prošle sedmice. Kako god, ovo je još jedan dokaz da su SUV vozila apsolutni hit na tržištu. Bentley novim modelom jednostavno želi unaprijediti svoju prodaju, a SUV vozilo je siguran recept za to. Podsjećamo prošle je godine širom svijeta isporučeno 7003 jedinice Bentleya, što je značajan rast u odnosu na 2010. godinu. Do pojave SUV vozila, prodaju Bentleya unaprijedit će nedavno predstavljeni Continental GT sa novim V8 agregatom. 

Datum objave: 13/02/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook