Naslovna > Vijesti > Berlinska policija u Priusima

Zanimljivo

Berlinska policija u Priusima

Cilj policije u Berlinu je smanjiti emisiju Co2 svojih vozila, stoga su se odlučili za nabavku automobila koji su ekološki nastrojeni ka okolini...

Svi mi Nijemce trebamo doživljavati kao uspješnu naciju. U prilog tome ide činjenica da kada Europu potresa kriza, njihova ekonomija ne da je stabilna nego i jača. Jednostavno, to je najbolja ilustracija onog što Njemačka i Nijemci jesu.

 

Vode brigu o svakom detalju i mnogi smatraju da je to ključ njihovog uspjeha. Stoga ne čudi podatak da je policija u Berlinu odlučila koristiti automobile koji su ekolkoški prihvatljivi. Ali pomalo je nevjerovatno da je ista ta policija iznmeđu toliko ekoloških prihvatljivih automobila izabrala Toyotine Priuse.Dakle odlučili su se za proizvod japanske kompanije iako i Njemačka ima svoje automobile koji imaju nisku emisiju Co2.No, u budućnosti,pored Priusa čuvari reda u Berlinu će također koristiti Opel Ampere, Renault Fluence sedan Z.E. i Kangoo Van Z.E., kao i  Mitsubishi i-MiEV. U svakom slučaju biće zanimljivo vidjeti neku policijsku potjeru nekim od ovih automobila, pogotovo ako „bjegunac“ bude u nekom modelu sa trocifrenom brojkom KS. 

Datum objave: 23/01/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook