Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > Binder osvojio drugo uzastopno postolje na Velikoj nagradi Austrije

MotoGP

Binder osvojio drugo uzastopno postolje na Velikoj nagradi Austrije

MotoGP™ prvenstvo nastavlja se 3. septembra velikom nagradom Catalunya na stazi Circuit de Barcelona-Catalunya...

Brad Binder iz Red Bull KTM Factory Racing tima ostvario je drugo uzastopno MotoGP™ postolje na Velikoj nagradi Austrije, samo dvije sedmice nakon što je zauzeo treće mjesto na Velikoj nagradi Velike Britanije. Južnoafrički vozač Binder izbjegao je prvu krivinu punu gužve i završio drugi u subotnjoj sprint trci, koju je osvojio Francesco Bagnaia. Oba vozača su se ponovo našla na vrhu u nedjeljnoj glavnoj trci, a Bagnaia je bio favorit na poznatoj brzoj austrijskoj stazi dok se nadmetao sa Binderom, sa namjerom da ostvari petu pobjedu u sezoni do tog trenutka i poveća prednost u šampionatu.

 

 

 


Brad Binder, koji je ovog vikenda potpisao produženje ugovora kako bi ostao u Red Bull KTM Factory Racing timu do kraja 2026. godine, lako je nadmašio trećeplasiranog Marca Bezzecchija i osvojio svoje drugo postolje ove sezone. Bagnaia nastavlja voditi trku za bodove u odnosu na Španca Jorgea Martína, dok je Binder ostao na četvrtom mjestu, ali se približio prvima i još uvijek ostaje konkurentan za naslov s 11 preostalih trka u sezoni 2023.

 

 

 

Alex Márquez je osvojio peto mjesto na svom Gresini Racing Ducati motociklu, dok je Martín završio sedmi nakon što je odslužio kaznu dugog kruga koju su mu dodelili zvaničnici trke zbog iniciranja incidenta s više vozača na početku subotnje sprint trke. Šesterostruki prvak Marc Márquez je nastavio svoj povratak nakon povrede sa 12. mjestom, ispred Joahanna Zarcoa, dok je Binderov KTM timski kolega Jack Miller pao s četvrtog mjesta na startnoj liniji i završio na 14. mestu.

Datum objave: 24/08/2023
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook