Naslovna > Vijesti > Brazil želi da očuva legendarni automobil

Volkswagen Kombi model

Brazil želi da očuva legendarni automobil

Volkswagen tvrdi da Kombi ne ispunjava zahtjeve da ostane na tržištu, pa su odlučili da ga ukinu…

Brazilske vlasti ovih dana razmišljaju o tome da zaobiđu pravila sa ciljem da sačuvaju legendardni Volkswagen Kombi. Naime, VW je zaustavio proizvodnju ovog legendarnod mofela na teritoriji Brazila 20. decembra prošle godine i to zbog novih bezbjednostnih pravila koja su sa prvim danom nove, 2014. godine, stupila na snagu.

 

Između ostalog, ova pravila zahtjevaju da svi automobili posjeduju vazdušne jastuke za vozače i putnike, baš kao i ABS sistem. Volkswagenov Kombi ove uslove ne ispunjava. Da bi ovaj automobil ispunio zahtjeve koji su propisani, VW bi morao da proizvede potpuno novi automobil. Međutim, mnogo je lakše da ga ukinu, pa su napravili prvi korak predstavljanjem Last Edition varijante.

 

Međutim, brazilski ministar finansija navodi kako će istražiti sve mogućnosti da VW Kombi bude izuzet iz ovih propisanih pravila, koja su već stupila na snagu, i to na taj način što će navesti da je on proizveden 1950. godine, kada na kraju krajeva i nisu postojale pomenute bezbjednosne karakteristike. 

Datum objave: 02/01/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook