Naslovna > Vijesti > Bristol Bullet Speedster

Bristol

Bristol Bullet Speedster

Prošlo je 70 godina od osnivanja Bristola i 5 od spašavanja od bankrota. Fabrika sportski automobila koja je ostavila dubok trag kod ljubitelja pravih vozačkih automobila konačno nudi novi model.

Novi Bristol Bullet je čistokrvni Speedster, odnosno sportski automobil bez krova. Karoserija je izrađena od karbona u cilju postizanja što manje ukupne mase. Kao pogonski motor koristi se BMW-ov 4,8 litreni V8 koji je fino tjuniran u Bristolu. Maksimalna snaga je 370 KS a ista brojka krasi najveći obrtni moment.
Odnos snage i težine omogućava ubrzanje iz stanja mirovanja do 100 km/h za svega 3,8 sekundi te postizanje 250 km/h. Brojke otkrivaju da se radi o pravom sportskom vozilu visokih performansi.

 


Iako se štedio svaki gram to ne znaći da Bristol nema multifunkcionalni displej, Bluetooth i konekciju na Internet. Sjedala su ručno šivana i obložena su skupom britanskom kožom. Instrument tabla se može naručiti sa oblogama od drveta ili karbona...
Prošlo je dosta vremena od kada Bristol nije predstavio ništa novo. Čini se kako nova Uprava daje jak vjetar u leđa pa se možemo nadati još nekim novitetima legendarne britanske fabrike sportskih automobila.

Datum objave: 29/07/2016
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook