Naslovna > Vijesti > Cadillac ATS
FOTO GALERIJA (5)

Geneva Motor Show

Cadillac ATS

Američki konkurent nekim izuzetno jakim europskim modelima, Cadillacov ATS svoju će premijeru na Starom kontinentu imati početkom narednog mjeseca u Ženevi

Cadillac ATS je je svoju premijeru već imao u SAD-u, na najvećoj svjetskoj smotri automobila u Detroitu. Nakon toga, na red je došla i Europa, gdje će se ATS publici predstaviti na Salonu u Ženevi. Ovaj automobil će prije svega biti zanimljiv onim kupcima koji se interesuju za Mercedes C klase, BMW serije 3, Audi A4, jer je ATS upravo odgovor GM-a na ove modele.

 

Koliko će biti uspješan, vidjećemo. Ono što znamo jeste činjenica da je ovaj automobil u SAD-u predstavljen sa paletom od tri benzinca. Dva četverocilndrična agregata i jedan V6 zaduženi su za pogon ATS-a. Najslabiji benzinac ima 2 litra zapremine i isporučuje 273 KS i 353 Nm obrtnog momenta. Nešto jači je 2,5 litarski benzinac koji nema turbopunjač, dok će najjači ATS biti opremljen sa 3,6-litarskim V6 agregatom izlazne snage od 318 KS. Snaga iz ovih agregata prenosiće se šestostepenim manuelnim ili hidramatic automatskim mjenjačem na stražnji pogon. Opcionalno će biti dostupni i modeli sa pogonom na sve točkove. Ono na što su tvorci ATS-a posebno ponosni je novi CUE infotainment system. Pored njega model atraktivnim i privlačnim čine i Brambo kočnice, te nekoliko sigurnosnih sistema kao što su Collision Alert, Lane Departure Warning, Side Blind Zone itd. ATS će se proizvoditi u Michiganu, a nije poznato kada će biti dostupan na europskim tržištima. 

Datum objave: 18/02/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook