Naslovna > Teme > Chrysler u proteklom mjesecu ostvario rekordnu prodaju

Odličan mjesec

Chrysler u proteklom mjesecu ostvario rekordnu prodaju

Tokom proteklog mjeseca Chrysler je prodao 140.102 automobila, što predstavlja povećanje od 11 posto u odnosnu na protekli period 2012. godine...

Protekle sedmice, Crysler se sa ponosom pohvalio svojim prodajnim rezultatima za protekli mjesec tekuće godine. Naime, ova automobilska kompanije prodala je tokom proteklog mjeseca 140.102 automobila, što je povećanje za 11 posto u odnosu na isti period protekle godine.

 

Ovo takođe predstavlja najbolji prodajni rezulat ove američke kompanije i to od jula mjeseca 2016. godine, te uzastopni 40. mjesec kako ovaj automobilska kompanije bilježi rast u broju prodatih modela.

 

Sva četiri Chryslerova brenda zabilježila su porast u prodaji u poređenju sa istim periodom prošle godine. Najbolje se prodaje Ram Truck, koji bilježi rast od 31 posto, a za njim slijede Dodge koji je u plusu 18 posto,  zatim Jeep I Fiat koji su zabilježili rast prodaje od 2 posto.

 

Čak šest modela u proteklom mjesecu zaslužna su za rekordnu prodaju, a to su Jeep Compass, Jeep Wrangler, Jeep Gradn Cherokee, te Dodge Aveger, Dodge Challegner i Dodge Dart. 

Datum objave: 05/08/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook