Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > Cliff diveri: Mostar nas uvijek dočeka raširenih ruku

Skakači pristižu

Cliff diveri: Mostar nas uvijek dočeka raširenih ruku

Red Bull Cliff Diving takmičenje na Starom mostu se sve više približava, a najbolji svjetski skakači i skakačice stižu u našu zemlju, spremni da prirede još jedan sportski spektakl za mostarsku publiku, koju, kako sami priznaju, veoma cijene...

Učesnici pete stanice Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva 2023 već pristižu na sarajevski aerodrom, odakle će se potom uputiti u Mostar, gdje će narednih dana po osmi put demonstrirati svoje nevjerovatno umijeće. Skakači ne kriju koliko vole dolaziti u Mostar, koji je mnogima od njih među omiljenim lokacijama. Imaju samo riječi hvale kada je riječ o mostarskoj publici, ističući toplu dobrodošlicu i posebnu atmosferu koja vlada u ovom gradu na Neretvi.

„Jako sam uzbuđena što sam ponovo u Mostaru. Treći put sam ovdje, svaki put je sve bolje, atmosfera je odlična. Biće ovo jako dobar vikend za skokove“, uzbuđena je drugoplasirana na tabeli, Kanađanka Molly Carlson, dodajući da je malo nervozna jer će ovog vikenda isprobati neke nove skokove.

S njom se slaže i Jessica Macaulay, koja je u Mostaru već osvojila jedno drugo i jedno treće mjesto.

„Jako sam sretna što sam opet u BiH, mislim da mi je ovo četvrti ili peti dolazak. Ovdje sam nastupala više puta nego igdje drugo. Jako mi se sviđa atmosfera, puno je ljudi, publika nas uvijek dočeka zaista toplo i raširenih ruku. Energija je odlična“, kaže Kanađanka, kojoj je ovo posljednja takmičarska sezona, te bi vrh pobjedničkog podijuma bio savršen za oproštaj. „Jednostavno ću dati sve od sebe, i ako budem prva - to će biti fantastično. Neću se štedjeti, idem vidjeti šta mogu“, kaže ona.

Veliko finale je zakazano za subotu u 14 sati, kada će izvesti dvije serije najzahtjevnijih - samim tim i najatraktivnijih - skokova po slobodnom izboru, a kapije za gledaoce se otvaraju od 10 sati.

Datum objave: 06/09/2023
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook