Naslovna > Vijesti > Continental GT Speed Cabrio

Bentley

Continental GT Speed Cabrio

Continental GT Speed Cabrio javnosti će se zvanično predstaviti u januaru na Salonu automobila u Detroitu, a prije tog predstavljanja pojavile se su se fotografije i informacije o ovom modelu

Nije neočekivano to što su se na internetu pojavile fotografije koje prikazuju Continental GT Speed u cabrio izvedbi. Prema nekim informacijama, premijera ovog automobila će se najvjerovatnije desiti u januaru na detroitskom sajmu automobila, stoga fotografije uopće ne čude. 

 

Ovog ljeta predstavljena je coupe izvedba Continentala GT Speed, a sada nam dolazi i cabrio, koji se ne razlikuje od coupea u osnovnim detaljima. Drugačija prednja maska, veći usisnici zraka, drugačiji ispušni topovi i 21-colni naplatci našli su svoje mjesto i na kabriolet izvedbi ovog automobila. Gotovo je sigurno da će i cabrio imati isti agregat kao i coupe, stoga trebamo očekivati 6.0-litreni W12 biturbo sa  625 KS i 800 Nm okretnog momenta zahvaljujući kojem kupe postiže maksimalnih 329 km/h i do stotke dolazi za 4.2 s. Slične perfomranse se očekuju i u cabrio modelu, koji će možda neznatno biti sporiji zbog uklonjenog krova. 

Datum objave: 27/12/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook