Naslovna > Tehnika > Coupe sa četvoro vrata do 2018. godine

Planovi Bentleya

Coupe sa četvoro vrata do 2018. godine

Predviđanja su da bi ovaj model mogao da postane najprodavaniji model ovog britanskog proizvođača…

Ukoliko je vjerovati najnovijim izvještajima, čini se kako su čelnici Bentleya dali zeleno svjetlo za proizvodnju novog coupea sa četvoro vrata, koji bi se na tržištu trebao pojaviti do kraja 2018. godine. Ova britanska kompanija je naime ndavno ukinula proizvodnju Mulsanne cabrio mdela, a čini se kako će vozna gama ovog britnaskog brenda u  budućnosti još doživjeti neke promjene.

 

Automobil će da koristi MSB platformu Volkswagenove grupe, koja će da se nađe i u novoj Porsche Panameri, koja će se na tržištu pojaviti do 2015. godine. Vanjski dizajn ovog automobila, kao i sama unutrašnjost putničke kabine, biće izuzetno karakteristična ta sve Bentleyeve modele.

 

Motori koji će biti na raspolaganju su V6 dizelaš i benzinac. Međutim, period od četiri godine je zaista daleko, pa će Bentley upravo zbog toga, da kroz dvije naredne godine lansira novi SUV model, koji će da bude pogonjen 12-cilindričnim motorom, koji će da bude izrađen a platformi koju koristi novi Audi A7.

 

Smatra se kako će novi Bentleyev coupe sa četvoro vrata biti najprodavaniji model ovog britanskog proizvođača, te da će njegova cijena biti 125.000 eura. 

Datum objave: 25/09/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook