Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > Dacia predstavlja svoju svježu značku u cijeloj liniji

Logo objavljen 2021.

Dacia predstavlja svoju svježu značku u cijeloj liniji

Osim zamjene starog logotipa, Dacia takođe proširuje paletu boja na Lichen Khaki. Sandero Stepway i Duster će imati monolit sivu završnu obradu za krovne šine i poklopce bočnih retrovizora...

Dacia Link je naziv otmjenog amblema rumunske marke koji je viđen početkom januara 2021.  na konceptu Bigster. Međutim, tek u junu je marka istakla minimalistički logo s isprepletenim "D" i "C". Počeo je da se koristi otprilike u isto vrijeme u memorandumima i komunikacijskim dokumentima prije nego što su predstavništva počela usvajati "DC" početkom 2022. Danas je konačno primijenjen na sve modele u liniji. Od 16. juna kupci će moći da naruče svoju omiljenu Daciu sa novim avatarom, koji dolazi zajedno sa malo redizajniranom prednjom maskom. Nazad, automobili neće nositi novu "DC" značku, već istaknuti "DACIA" potpis u skladu sa drugim proizvođačima automobila.

 

 

 


Prvi automobili sa preuređenim logom biće isporučeni klijentima krajem godine. Mnogi modeli mogu ići preko 180 km/h, ali Dacia će postati prva marka iz Renault grupe koja će svoje automobile ograničiti na tu brzinu, počevši od 2023. Novi dodatak asortimanu predstavljaće Bigster spreman za proizvodnju, veći SUV koji će biti postavljen iznad Dustera.

 

 

 

 

 

U međuvremenu, Dacia će prvi put javno prikazati novi logo na svojim vozilima u oktobru tokom Sajma automobila u Parizu 2022. Nejasno je koji će modeli otputovati u Grad svjetlosti, ali ažurirani korporativni logo se istovremeno postavlja u cijeloj liniji: Spring, Sandero, Sandero Stepway, Logan, Duster i Jogger.

Datum objave: 15/06/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook